Afdrukken

Gelderse musea kiezen voor gezamenlijke signs

ERMELO – ,,Wat is het fijn om weer mensen te kunnen ontvangen," zegt Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis. ,,Om dat bezoek goed te kunnen regelen, heeft het museum de samenwerking gezocht met vijf andere kleine musea. Het Ermelose Reclame en Signcenter Calumma heeft deze Gelderse musea voorzien van corona-communicatiemateriaal." 

De kleinere (streek)musea in Gelderland werken al lange tijd intensief samen in de grotere Erfgoed Gelderland coöperatie. ,,Gezamenlijke projecten als ‘Gelderse Smaken’ en ‘Zij/hij in Gelderland’ zijn uit deze samenwerking voortgekomen," legt Greving uit. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat ook in deze tijd de samenwerking werd opgezocht. ,,Een ieder van ons worstelde deze weken met dezelfde dingen: hoe schrijf ik een goed en volledig protocol, hoe licht ik mijn vrijwilligers in, hoe maak ik van mijn museum een veilige omgeving? Samen die uitdaging aangaan, maakte het een stuk makkelijker, én leuker!"

 

Uit het Netwerk Directeuren Kleine Musea kwam zodoende het plan tot gezamenlijke stickers en signing tot stand. In plaats van het rood-witte lint is gekozen voor vrolijke en herkenbare huisstijlkleuren van de coörperatie Erfgoed Gelderland met de iconen, gebaseerd op de collectie van de musea. Door samen op zoek te gaan naar lokale ontwerpers en drukkers, wordt er met dit project ook een aantal ondernemers uit Gelderland ondersteund. De Feestfabriek uit Hengelo (Gld.) maakte het ontwerp, Calumma Reclame & Signcenter uit Ermelo zorgde voor de productie. ,,Op deze manier kunnen we lokale kracht benutten, voelt goed," aldus Greving. ,,Zo komen er uit zo’n crisis ook nieuwe contacten tot stand die heel waardevol kunnen zijn voor de toekomst."

Welkom

Museum Het Pakhuis heeft deze week al enkele bezoekers mogen ontvangen. ,,Dat is heel leuk, maar ook spannend. Alles gaat net even anders. Er is een uitgebreid protocol," aldus de museumdirecteur. ,,We zijn open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:30-16:30." Het is op dit moment noodzakelijk om aangepaste openingstijden te hanteren aangezien de organisatie een kwetsbaar vrijwilligersbestand heeft. ,,Niet iedereen kan of mag zich in de openbare ruimte begeven. Ook al hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, voor sommigen is het risico nog te groot en daar heb ik uiteraard alle begrip voor," aldus Greving. Het Museum is erg blij mensen de gelegenheid te kunnen bieden van de bijzondere expositie ‘Verborgen Brieven’ te genieten in deze zomermaanden. Let op: reserveer voor bezoek via telefoon 0341-760 777 of per mail: info@hetpakhuisermelo.nl