Afdrukken

Vernieuwing spoorwegovergang Horsterweg

ERMELO – Van vrijdagavond 25 september tot maandagmorgen 28 september zijn de spoorwegovergangen bij het station (Stationsstraat) en Horsterweg afgesloten. Dit komt door werkzaamheden aan het perron en vernieuwing van de overweg. Het verkeer wordt omgeleid.

,,De spoorwegovergang Horsterweg zal compleet worden vernieuwd'' geeft een woordvoerder van ProRail aan. ,,Daarnaast worden er andere spoorwegwerkzaamheden uitgevoerd.'' Zo worden er ES-las werkzaamheden gedaan. ES-lassen zijn electrische scheidingslassen, een soort van overgangen in de spoorstaaf die er voor zorgen dat de treinen electrisch gedetecteerd kunnen worden. Het is een onderdeel van de treinbeveiligingen die overwegen op tijd sluiten en openen.

Hinder

Daarnaast worden er ook nog werkzaamheden aan het perron uitgevoerd. Met name de werkzaamheden die eind juli niet zijn gerealiseerd. De omwonenden kunnen geluid- en lichthinder ervaren. Voor de afgesloten overwegen zijn omleidingsroutes aangegeven. Treinreizigers kunnen gebruik maken van bussen die worden ingezet tussen Amersfoort en Zwolle.