Afdrukken

Heidy Kist denkt niet aan stoppen

ERMELO - Afgelopen zaterdag vierde Camping de Merel haar vijftigjarig bestaan. De kleine, gemoedelijke camping aan de Drieërweg in Ermelo werd in 1967 opgericht door Dick en Heidy Kist.

De camping was tot medio 1979 volledig omsloten door agrarisch gebied. Begin jaren tachtig werd de camping opgenomen in een nieuwe wijk (Schoolplan). Camping de Merel is een kleine camping waar rust en naar elkaar omzien belangrijk wordt gevonden. Veel van de huidige gasten staan al vele jaren op de camping. 

Sociale functie

Dick en Heidy Kist hebben hun activiteiten op de camping altijd verdeeld. Dick was veelal verantwoordelijk voor het onderhoud en Heidy verzorgde meer de sociale contacten. Sinds het overlijden van haar man in 2007 wordt de camping volledig gerund door de inmiddels 74-jarige Heidy. Het grootste deel van het onderhoud zoals grasmaaien, heggen knippen, bladharken en schilderen, wordt door haar met grote precisie uitgevoerd. Voor de grotere klussen kan deze ondernemer altijd rekenen op de hulp van familie, vrienden en buren. Haar sociale functie op de camping wordt zeer gewaardeerd. Veel gasten zijn inmiddels op leeftijd. Indien mensen hulp nodig hebben met bijvoorbeeld  vervoer naar dokter of ziekenhuis staat deze recreatieondernemer direct klaar. Naast het uitvoeren van de onderhoudsactiviteiten vindt ze altijd wel een gaatje om onder het genot van een kopje koffie een luisterend oor te zijn voor haar gasten.

Feest

Naast het feit dat de camping een halve eeuw bestaat, werd ook de heer en mevrouw Bezemer in het zonnetje gezet. Dit echtpaar uit Papendrecht staat al sinds de oprichting op de camping. En dat was voor de campinggasten, familie en vrienden reden genoeg voor een feestje.