Afdrukken

Ondernemers openen tweede restaurant 

ERMELO - Horecaondernemers Monique en Ralph van Bekkum zijn er klaar voor. Hun restaurant Pasto op het Molenaarsplein is volledig ingericht. ,,Alles staat te shinen, we willen zo graag,’ vertelt Monique van Bekkum. De zon schijnt en er zijn veel mensen die even naar binnen gluren. ,,We wisten dat het een gekke periode was, maar niet dat het zó lang zou duren. We missen een lichtpuntje.”

Toch is ze vooral positief en toont ze de pareltjes van het gloednieuwe Italiaanse restaurant. Allereerst is er de enorme pizzaoven, een echte blikvanger. ,,Maar ik ben ook heel blij met de borrelbar,” legt Monique uit. ,,Zo hebben we 75 zitplaatsen voor diner en nog zo’n 25 zitplaatsen om te borrelen. Maar het is hier ook gezellig als we straks bijvoorbeeld dertig gasten mogen ontvangen.” Daarmee doelt ze op overheidsregels die wellicht ingevoerd gaan worden als er weer ‘iets’ mag. Het team, dat inmiddels al is aangenomen, verricht nu hand- en spandiensten.

Gevoel

Het echtpaar Van Bekkum heeft al een Pasto restaurant in Berkel en Roderijs. ,,Ons concept is toegankelijk voor iedereen. ,,We zien gezinnen die een pizza komen eten, maar ook vrienden die een gezellig avondje uit willen en gaan voor een driegangen menu.” Er komt ook een lunchkaart en wanneer de zon schijnt kunnen de schuifdeuren geheel open zodat het restaurant binnen en buiten goed kan combineren. Immers het restaurant sluit aan op het Molenaarsplein, in de schaduw van Molen de Koe. Alles is op elkaar afgestemd. ,,Ja, ik ben redelijk eigenwijs,” zegt Monique lachend. ,,Ik heb alles zelf ingetekend en ik ben best trots dat alles precies zo is geworden als we bedacht hadden.” Het interieur is hip, knus en warm. ,,Met hetzelfde gevoel als in Berkel en Roderijs.”

Creatief nadenken

Het idee voor een tweede zaak was geen impuls. Het stel runde jarenlang een groot restaurant in Rotterdam. ,,Maar toen de kinderen groter werden, wilden we wat kleiner. Het was eenvoudig niet meer te combineren.” Nu gaat de oudste naar het voortgezet onderwijs. ,,Toen begon het weer te kriebelen. We hebben op verschillende locaties gekeken, maar dit paste precies bij ons. We waren toe aan deze uitdaging. En eerlijk? Ik zeg niet dat we hiermee klaar zijn.” Moniek en Ralph van Bekkum kijken met hun team uit naar de dag dat de overheidsmaatregelen worden versoepeld. ,,Mark, geef ons perspectief!” Tot die tijd blijven ze creatief nadenken wat er wel kan. ,,We starten met de Pasto Sorpresa, een box vol Italiaanse producten, een mooie olie en pasta, gecombineerd met een flesje wijn. Leuk om cadeau te geven en te krijgen,” aldus Monique van Bekkum.