Afdrukken

‘Van hobby je beroep maken: lekker koken’

ERMELO - Alex Linsen en Sandra Jansen gaan regelmatig aan tafel. Samen, maar vooral voor anderen. Beiden hebben een achtergrond in de ICT wereld, maar op een gegeven moment bracht dat niet meer de voldoening die nodig is om werk leuk te vinden. Althans bij Alex. Het werd tijd voor een carrièreswitch. En dat werd aanTafel.today.

Omdat Ermeloër Linsen al van jongs af aan graag in de keuken stond om de lekkerste en gezondste maaltijden te bereiden, was de keuze dan ook niet zo heel moeilijk. ,,Ik wilde het liefst van mijn hobby mijn werk maken, dus werd het koken,’’ vertelt Linsen. ,,En niet alleen ik hou ervan, maar Sandra ook. We staan vaak samen in de keuken en bedenken dan vaak nieuwe recepten.’’ Hoewel Jansen in Amersfoort woont, is ze vaak in Ermelo, om te koken natuurlijk. ,,Wij hebben elkaar op het werk ontmoet. Een leuke bijkomstigheid daarbij is het kooktalent van Alex. En om daar wat mee te doen, is aanTafel.today ontstaan.’’ AanTafel.today is een site waar je online maaltijden kunt bestellen in een segment wat zich bevindt tussen fastfood en dure restaurants. Jansen: ,,Uit persoonlijke ervaring weten wij, dat mensen óf kiezen uit de thuisbezorgd maaltijden óf uit het restaurant aanbod, dat ontstaan is gedurende de coronacrisis. Wij willen ons graag tussen deze twee domeinen positioneren. Dus geen snackbar, chinees, pizza (het fastfood segment), dat zich vooral op thuisbezorgd profileert. En dus ook geen relatief dure restaurant maaltijden, waarvan wij verwachten, dat ze na de maatregelen zullen terug vallen op hun core business. Wij bieden derhalve verse, gezonde en lekkere maaltijden aan voor een gangbare prijs. Daar zit ook onze doelgroep.’’

Carrièreswitch

Linsen: ,,Door de globale gebeurtenissen afgelopen jaar, zijn wij tot de conclusie gekomen, dat de privé/werk balans belangrijker is geworden in ons leven.’’ Linsen werkte als IT-manager, een drukke baan waarbij hij vijf dagen per week met een lease auto het land door reed. ,,Het leek mij op een gegeven moment beter om me te focussen op dingen doen, waar ik gelukkig van word. Ik ben nu dus ZZP-er met meer tijd om leuke dingen te doen, waaronder koken.’’ Sandra Jansen werkt nog wel in de IT-sector, maar is van begin tot het eind betrokken bij aanTafel.today. ,,We bedenken samen de menu’s, de lay-out en hebben samen ook het persoonlijke contact met de klant. Dus ondanks mijn fulltime baan, doen we alles samen.’’

Klantbeleving

De Horeca-ervaring van beiden ligt vooral aan de gebruikerskant. Jansen: ,,Dus de klantbeleving, die bij ons hoog in het vaandel staat, kunnen wij uitstekend vorm geven.’’ Het bedrijf is gevestigd in Ermelo en voor het bereiden van de maaltijden delen wij een grote professionele keuken met andere bedrijven in de gemeente Amersfoort, een mooi centraal uitleveringspunt,’’ vult Linsen aan. ,,Wij bezorgen de maaltijden iedere dag dat wij open zijn, van dinsdag tot en met zaterdag, persoonlijk in onze omgeving (Harderwijk, Ermelo en Putten).’’ Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe menu kaart met diverse keuzes, waaronder altijd een vegetarische maaltijd. Andere mogelijkheden voor maaltijdwensen gaan ze komende tijd verder uitbreidenk. De nieuwe ondernemers vinden dat een maaltijd niet meer mag kosten dan een gemiddelde bestelling bij de lokale chinees, dus rond de tien tot twaalf euro. De bezorging is gratis bij een bestelling boven de twintig euro. De bestellingen zijn eenvoudig te plaatsen via onze website aanTafel.today.