Afdrukken

Partijen zoeken de samenwerking

ERMELO - Het bovenschools bestuur VPCO, de gemeente Ermelo en 0341sneltest slaan de handen inéén. Wanneer maandag de scholen weer open gaan is sneltesten mogelijk.

Het openen van de basisscholen levert naast veel positieve geluiden ook gereserveerdheid in verband met de veiligheid. Een mooi moment, maar ook een spannend moment. Hoe gaat het lopen? Wat gaat er gebeuren? De overheid heeft besloten dat als kinderen positief blijken, dat de hele klas dan tien dagen in quarantaine moet. Maar als na vijf dagen middels een negatieve sneltest blijkt dat kinderen geen corona hebben, mogen ze direct weer naar school.

Maatwerk

Om te zorgen dat het onderwijs zo veel mogelijk kan doorgaan en de scholen zoveel mogelijk worden ontzorgd hebben de basisscholen, de gemeente en 0341sneltest de samenwerking gezocht. Henk Norder, voorzitter van bovenschools bestuur VPCO, Wethouder Hans de Haan en Wouter van der Haar en Erwin van den Berg van 0341sneltest hebben elkaar gevonden in een maatwerk oplossing voor de basisscholen. De Haan: ,,Het is geweldig hoe we hierin elkaar kunnen helpen. Wij hebben er alle belang bij dat de scholen open gaan en open blijven. Als gemeente dragen we daar graag aan bij. Er is één sneltest locatie in Apeldoorn vanuit de GGD. Dat is voor ons ver weg en het is nog maar de vraag hoe snel we daar terecht kunnen. Met 0341sneltest hebben we een betrouwbare partner die vlakbij is en de scholen snel kan helpen.”

Steunpakket

Vanaf maandag is er een speciaal steunpakket. Dit steunpakket bestaat uit drie niveau’s: Leerkrachten kunnen op individueel niveau zich laten sneltesten tegen een sterk gereduceerd tarief. Hiervoor organiseert 0341sneltest speciale aangepaste openingstijden. Leerkrachten kunnen al vroeg, voordat school begint terecht, of na schooltijd. Het volledige schoolpersoneel kan zich indien gewenst in één keer laten testen. Op school of op de sneltest locatie van 0341sneltest. Mocht het nodig zijn dat een hele klas moet worden getest? Dan kan dit ook. Uiteraard alleen met toestemming van ouders. Het steunpakket is beschikbaar voor alle basisscholen in de regio.
0341sneltest biedt een sterk gereduceerd tarief uitsluitend voor deze scholen. Het bovenschools bestuur en de gemeente doen ook een bijdrage om te zorgen dat zoveel mogelijk leerkrachten en kinderen tijdig getest kunnen worden.