Afdrukken

'Zo willen we onze gasten laten weten dat we ze missen'

ERMELO - Het perfecte recept om COVID-19 te verslaan komt niet bij de restaurants vandaan, maar van de farmaceuten. Toch wilde Efraim de Leeuw, kok bij De DorpsKamer en restaurant Van Sprang er iets positiefs mee doen. Hij maakte een culinair hoogstandje, een sympathiek filmpje waarmee hij het gevoel van de twee Ermelose restaurants verbeeldt. Op ludieke wijze laat de horeca zichzelf zien.

De Leeuw is er meer dan een week mee bezig geweest. Al wist hij van tevoren dat het niet een filmpje was dat hij in één take kon opnemen, er kwam veel meer bij kijken dan vooraf werd bedacht. De chocoladebol die door midden breekt, maakte hij om een ballon. ,,En die knapte ook een keer te vroeg zodat de chocolade alle kanten uit vloog,” vertelt de kok lachend. De lockdown ervaart hij, net als zijn collega’s als een nare tijd waarin hij vooral de gasten in de restaurants mist. ,,Elke dag is hetzelfde,” zegt hij. Het bedenken van het filmconcept en het uitvoeren was dan ook een positief verzetje. ,,Zo willen we ook onze gasten laten weten dat we ze missen.”

Toekomst

Jarenlang stond De Leeuw in de keuken van De Dorpskamer. Daarna zocht hij zijn uitdaging tijdelijk elders. Maar sinds augustus is hij weer terug in de Ermelose keuken. Hij benut de lockdown zinvol. ,,Ik denk na over de toekomst, in een tijd waarin koks steeds schaarser worden. Het is belangrijk dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben.” Wanneer de deuren weer open gaan? Het blijft nog koffiedik kijken, maar De Leeuw kan niet wachten. ,,Natuurlijk willen we liefst morgen weer gaan voor het totaalconcept.” Maar voorlopig moet De Dorpskamer het nog doen met afhaalmenu’s en bezorgen.