Afdrukken

Restaurants bedenken creatieve mogelijkheden

ERMELO – Het was toch een beetje Pasen met paashazen in het centrum die chocolade eieren uitdeelden en horecazaken die paasbrunchboxen verzorgden. Nu het nog langer duurt voordat de restaurants hun deuren mogen openen, bedenken ondernemers creatieve mogelijkheden om hun klanten toch te kunnen bedienen. Zo proberen ze hun zaak draaiende te houden en kunnen consumenten de lokale ondernemers blijven steunen.

Nog nooit was er zo'n groot aanbod in paasbrunchboxen. En ook de vraag was groot. Bij brasserie de Volksmond waren ze er al dagen druk mee. Gezamenlijk werd er een plan bedacht. Ook ontstond het idee om er een gouden ei in te verstoppen. Tientallen brunchboxen met luxe broodjes, hapjes en drankjes werden ingepakt en leuk aangekleed. ,,Zo ontzorgen we de mensen,” vertelt horecaondernemer Ruurd Post. Klanten, die de goed gevulde dozenkwamen ophalen, werden begroet door de paashaas. ,,We hebben onze gasten natuurlijk liever in onze zaak,”vervolgt Post. ,,Maar zo lang dat nog niet kan, kijken we naar de mogelijkheden. En we bezorgen natuurlijk iedere dag maaltijden aan huis.”