Afdrukken

'Dames in zwaar weer' 

ERMELO - Het gebeurt bijna nooit; dat een uitgever zélf aan de auteur vraagt of hij zijn of haar eerste boek mag publiceren. Het overkwam Nienke van Opstal wél. Voor haar geen maanden- of jarenlang gezeul met manuscripten en mails naar allerlei uitgevers. ‘Dames in zwaar weer’ ligt vanaf 22 april in de boekhandel en op 24 april komt de schrijfster bij Riemer & Walinga Boekverkoopers om te signeren.

Opstal schrijft verhalen waarin de levens van veelal eigenzinnige en sterke vrouwen centraal staan. Op de voorgrond, soms in de schaduw.
Wellicht doet de titel anders vermoeden, maar zwaarder dan licht-melancholisch wordt de toon niet. Elise Walinga van de Ermelose boekwinkel is enorm enthousiast. Ze wil het verschijnen van dit boek dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om te vieren dat Opstals eerste boek is verschenen, zal de auteur zaterdag 24 april live nieuwe verhalen schrijven bij Riemer & Walinga Boekverkoopers. Walinga: ,,Als ze er aan toekomt tenminste, want wie wil kan die dag langsgaan om haar te ontmoeten en haar boek te kopen en laten signeren!" Even afhankelijk van de dan geldende maatregelen kun je gewoon langsgaan óf even een langskom-moment reserveren via de website van Riemer & Walinga.