Afdrukken

Transportbedrijf legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op  

ERMELO - St vd Brink legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op. Het Ermelose transportbedrijf wil in 2025 minstens 50% CO2-uitstoot reduceren t.o.v. 2020. Het plaatsen van elektrische laadstations is één van de initiatieven voor het behalen van deze doelstelling. De volgende stap richting de duurzame doelstelling, is het realiseren van elektrisch rijden voor vrachtwagens.

Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. Met een breed scala aan duurzame initiatieven wil St vd Brink koploper zijn in de transportbranche. Het transportbedrijf heeft geïnvesteerd in hybride en elektrische personenauto's voor kantoorpersoneel. Voor alle personenauto's zijn dubbele snel laadstations beschikbaar. Dankzij deze laadstations wordt het vermogen verdeeld over het aantal auto's wat aan het laadstation staat. In totaal zijn er vier dubbele laadstations met acht oplaadpunten op industrieterrein Veldzicht in Ermelo geplaatst. Het kantoor in Lelystad beschikt over vier dubbele laadstations en Wormerveer één. Begin 2022 wordt Wormerveer uitgebreid naar vier dubbele laadstations. Het streven is om in 2022 twaalf dubbele laadstations in bezit te hebben om alle personenauto's van kantoorpersoneel van groene stroom te voorzien.

 Duurzame transporteur

Naast het investeren in elektrische laadstations voor personenauto's heeft St vd Brink de ambitie uitgesproken om in 2022 elektrisch rijden voor vrachtwagens mogelijk te maken. Een ingrijpende maatregel ten behoeve van het verduurzamen van het transportbedrijf. Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener hebben wij hierin een groot aandeel. ,,Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen', aldus directeur Alex van den Brink.