Service, gastvrijheid en kwaliteit  

ERMELO – De Zaak van Ermelo is verkozen tot de meest toegankelijke winkel, Jeroen van Voornveld (Slagerij Gelderblom) won de beker voor de beste ondernemer en Riemer & Walinga Boekverkoopers is opnieuw de mooiste winkel van Ermelo.

Tijdens de prijsuitreiking van de Winkelverkiezing werden alle genomineerden in de bloemen gezet. De uitslag bleef tot het laatste moment heel spannend. ,,Zeker omdat de uitslagen heel dicht bij elkaar lagen,” vertelt medeorganisator Gert Hofsink. ,,We zijn allemaal winnaars,” vult Ron van Bruggen aan. Hij ontving de wisselbeker voor de meest toegankelijke winkel.

Pareltje

Wethouder Ronald van Veen reikte de prijs uit aan Riemer & Walinga voor de mooiste winkel. ,,Het is een pareltje,” vertelt hij namens de jury. ,,We hebben het hier over de 3 G’s: Groot, Gevarieerd en Gestructureerd.” Wethouder Hugo Weidema mocht de beste ondernemer feliciteren. ,,Deze ondernemer, Jeroen van Voornveld is samen met zijn vrouw actief bij organisatie van activiteiten in De Enk en Centrum Management. Daarnaast staat er een prachtig bedrijf waarbij gastvrijheid en klantvriendelijk hoog in het vaandel staan. Ook sponsort Jeroen meerdere sportverenigingen.” Dat geldt overigens voor veel ondernemers. Lees het artikel 0ver alle genomineerden hier. 

Toegankelijkheid

Dit jaar is voor het eerst de categorie Meest Toegankelijke Winkel toegevoegd. Bernadette Gravendeel wist vanuit haar vakantieadres het juryrapport toe te lichten. ,,De Zaak van Ermelo is heel goed toegankelijk, brede paden en er is zelfs een rolstoel voor bezoekers die dat nodig hebben.” De punten lagen erg dichtbij elkaar. Want ook PLUS Berntsen en DA Boeve scoorden hoog op toegankelijkheid. ,,Vooral ook omdat bij alle drie de winkels er medewerkers te hulp schieten als dit nodig is.” Gravendeel heeft zelf niet aangeboren hersenletsel en weet hoe belangrijk het is dat ze zelfstandig kan winkelen. ,,En dat gaat goed in Ermelo.” Sven en Bernadette Gravendeel werden door de organisatie van de Winkelverkiezing in het zonnetje gezet vanwege hun eindeloze inzet in het Ermelose centrum. De Winkelverkiezing is een initiatief van Ermelo van NU en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrummanagement en Brasserie de Volksmond. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Randmeren en Fontes BV.