Afdrukken

Nu ook gratis abonnement

ERMELO – Regelmatig treft Gerco Jansen onveilige situaties aan in woonhuizen en bedrijfspanden. Eén op de drie branden is het gevolg van een ondeugdelijke elektrische installatie. Meterkasten zijn meestal de grote boosdoeners.

,,Onze opdrachtgevers kiezen voor geautomatiseerde, energiezuinige en draadloze oplossingen met veel comfort. Maar wat opvalt, is dat aandacht voor veiligheid vaak ver te zoeken is. En dat terwijl een brand altijd een enorme impact heeft, ” zegt Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging. Voorheen hielden energiebedrijven zicht op gebruik en onderhoud van technische installaties. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Bedrijven zijn verplicht hun installaties periodiek te laten keuren volgens NEN 3140. Elke nieuwe installatie moet zijn voorzien van een opleveringsrapport NEN 1010. En de particulier? Die moet het allemaal zelf regelen terwijl de kennis er vaak niet is. Voor bedrijven verzorgt Jansen Elektro & Beveiliging de wettelijke, periodieke controles en het preventief onderhoud van netwerken en elektrotechnische installaties. En dat inclusief de jaarlijkse, wettelijk verplichte inspectie en onderhoud aan noodverlichting (accu!) en vluchtwegaanduiding. Ook particulieren is ‘Jansen’ graag van dienst.

Makkelijk: een abonnement

Nieuw is dat bedrijven gebruik kunnen maken van een gratis ‘abonnement’. De klanten worden jaarlijks benaderd voor een afspraak. Voor controles en testen wordt een uurtarief berekend. De resultaten worden vastgelegd in een eigen logboek: handig voor de klant, de brandweer, de overheid en de verzekeraar. Zijn reparaties of aanpassingen nodig, dan volgt er altijd eerst een prijsopgave.

Gerco Jansen geeft graag vrijblijvend meer informatie. Telefoon: (0341) 550 200. Kijk ook op www.jansenelektrotechniek.nl.