Afdrukken

Ermelose jurist beweegt met ontwikkelingen mee

ERMELO - Vijf jaar geleden begon Arwin Mulderij zijn eigen bedrijf. De jurist en incassospecialist is gevestigd aan de Putterweg 6 in Ermelo. In dit kantoor wil hij de drempel graag zo laag mogelijk houden. Daarom is er iedere dinsdag tussen 9 en 10 uur gratis inloopspreekuur voor mensen met een praktische vraag over een juridisch onderwerp of over een openstaande rekening of schuld.

Mulderij Bedrijfsjuristen richt zich op twee richtingen. ,,Ik ben gespecialiseerd in juridische incassoprocedures en daarnaast ben ik bedrijfsjurist,” aldus Mulderij. ,,Wij geven juridisch advies aan bedrijven en helpen hen bij het opstellen van contracten, leverings- en verkoopvoorwaarden.’’ De Ermeloër doet dit met een persoonlijke én positieve aanpak. ,,Dat levert de beste resultaten op, omdat bij een negatieve aanpak een geschil (verder) zal escaleren.” Hierdoor zijn er minder kosten, minder tijdsbesteding en méér resultaat. Het verschil met incassobureaus en advocatenkantoren is dat Mulderij werkt met incassojuristen met ervaring in de advocatuur. ,,Juridische kennis is namelijk onmisbaar voor het onderzoeken van bijvoorbeeld de haalbaarheid van een incasso-opdracht of voor het vertegenwoordigen bij gerechtelijke procedures. Verschil met de advocatuur is ons uurtarief als er een betalingsgeschil is of als er beslagen moeten worden gelegd.”

Bedrijven

De Ermelose jurist heeft een ruime ervaring op juridisch gebied. Hij rondde in 2002 zijn rechtenstudie af en na een studie op het gebied van internationale contracten werd hij advocaat. Vervolgens werkte hij acht jaar als incassojurist bij een groot gerechtsdeurwaarderskantoor. Voor zo’n 95 procent van zijn werk richt het hij zich op bedrijven, de resterende vijf procent werkt hij ook voor particulieren. Voor standaard incasso-opdrachten geldt dat het altijd op basis is van ‘no cure no pay’. Daarbij is voor de juridische dienstverlening het eerste oriënterend gesprek altijd vrijblijvend én gratis.

Rechtvaardigheidsgevoel

Mulderij ziet zijn bedrijf nog wel groter worden, maar niet zo groot dat hij alleen maar aan het managen is. ,,Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en wil daarom graag met en voor de klant zorgen voor gerechtigheid. Of het nu gaat om via incassoprocedures geld voor mijn klant terughalen waar hij recht op heeft of het voorkomen van juridische conflicten, dat maakt mij niet uit.’’ Daarnaast is Mulderij een netwerker. Zo is zijn bedrijf aangesloten bij de BNI, de BKE en de OVE. Op alle fronten beweegt Mulderij mee met de tijd. Ermelo van Nu maakte voor deze ondernemer dit promofilmpje dat vanaf nu te zien is op verschillende sociale media en websites.