Afdrukken

Jubilerende ondernemer ontvangt wapenbord

ERMELO – Leene schoenen & tassen is sinds vanmiddag Hofleverancier. De Koning heeft het recht verleend tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Dit predicaat kan worden toegekend aan kleine en middelgrote bedrijven met een regionale uitstraling. Deze bedrijven moeten tenminste 100 jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben.

Burgemeester André Baars reikte vanmiddag tijdens het 125-jarig jubileumfeest het wapenbord uit. ,,De officiële oorkonde kan ik nog niet overhandigen want de inkt is nog niet droog en de officiële publicatie in de Staatscourant moet ook nog gedaan worden, maar ik heb wel een officiële e-mail dat hij binnen is. En bij het certificaat mag er dus ook iets op de gevel en ik overhandig u dan ook heel graag het mooie schild waarmee u kenbaar maakt dat u Hofleverancier bent. Ik wil u daarmee van harte feliciteren."

Eerste Hofleverancier

Leene schoenen&tassen is het eerste bedrijf in Ermelo met het predicaat Hofleverancier. Harderwijk heeft er twee. Voordat zo’n predicaat wordt uitgereikt, moet er heel veel werk worden verzet. Eigenaresse Etelka Oortwijn begon ruim een jaar geleden met de benodigde stukken te vergaren. ,,En daarna begon het wachten,” vertelt ze. ,,Normaal zou het maximaal negen maanden duren, dus waren we op tijd voor het jubileumfeest.” Het predicaat wordt namelijk alleen uitgereikt tijdens een bijzonder jubileum. Maar vorige week was nog niet bekend dat het allemaal rond was. ,,Ik had het los gelaten,” aldus Oortwijn. ,,Maar het is natuurlijk fantastisch dat het toch nog gelukt is. Wat een bekroning op het 125-jarig jubileum. Ik ben ontzettend trots en dankbaar.”

Koningin Maxima

Het feest werd vanmiddag gevierd met medewerkers, familie, vrienden en klanten. Ook waren Aalt en Aafje van der Sluis en Corrie de Groot-Leene, de vorige eigenaren, van de partij. En nu is het wachten op Koningin Maxima die bij Leene in Ermelo haar schoenen komt kopen.