Afdrukken

Regenbui maakt voortijdig einde aan dagmarkt

ERMELO - Traditiegetrouw was er gisteren weer een Veluwse Kerstmarkt in het centrum van Ermelo. Ditmaal had de organisatie er echter voor gekozen om eerder te beginnen en ook op tijd af te sluiten. Dat was, mede door het weer, een juiste keuze. Al vroeg was er veel winkelend publiek in de Stationsstraat.

,,De nieuwe tijden hebben achteraf goed uitgepakt,” meldt Ronnie Regeling van VVV Ermelo. ,,Om 16.00 uur begon het te regenen en gingen veel mensen naar huis. Een geluk dus dat we dit jaar niet de avond erbij getrokken hebben. Na de bui was het klaar.” Regeling denkt dat er iets minder bezoekers zijn geweest dan vorig jaar. ,,Maar de meeste mensen waren tevreden. Het weer was goed en standhouders hebben over het algemeen goede zaken gedaan.” Op verschillende locaties was het centrum weer sfeervol aangekleed en de figuranten zorgden ervoor dat er van alles te zien was. Ook op muzikaal gebied was er van alles te beleven. In winkelcentrum De Enk was de kerstman aanwezig met zijn arrenslee. Hij deelde kerstpakketten uit als afsluiting van de winkeliersactie.

Dagmarkt

De terrassen zaten de hele dag goed vol. Tot de regenbui dan. ,,Ik denk dat we moeten vaststellen dat een dagmarkt het beste is voor Ermelo,” besluit Regeling. ,,Er is nu zelfs gekozen om een half uur eerder op te breken omdat er geen publiek meer in de straat te vinden was. En of dat door de regen kwam of door iets anders… zeg het maar!”