Afdrukken

Sponsoractie om kinderen in armoede een verjaardag te geven

ERMELO - Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. ,,Verschrikkelijk toch!" zegt ondernemer Gretha Verbaas van Bruna Ermelo. ,,Daarom komen we graag in actie voor deze kinderen."

Samen met alle collega's van Bruna vraagt Verbaas aandacht voor de Stichting Jarige Job. Deze organisatie helpt deze kinderen door de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Stichting Jarige Job geeft een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag. Om aandacht te vragen voor het werk van Stichting Jarige Job heeft PostNL het postzegelvel 'Verjaardagspostzegels' uitgegeven. Op de postzegels staat een grote illustratie met herkenbare elementen van verjaardagsfeestjes voor kinderen. De illustraties zijn gemaakt door Charlotte Dematons en kinderen. De postzegels zijn vanaf 19 februari onder andere verkrijgbaar in de Bruna winkels.

Sponsor een cadeautje

Wie Stichting Jarige Job wil steunen, kan tussen 19 februari en 4 maart een cadeautje kopen bij Bruna en deze doneren deze voor een jarig kind. Er staan speciale cadeauboxen bij de kassa. Ook hebben de medewerkers cadeautips voor mensen die niet kunnen kiezen.