Afdrukken

VeluweVis blij verrast door warme reacties

ERMELO - Fouzia Hadou van Fouzia’s Haarlijn en Dennis en Nienke van Veluwe Vis kregen vanmorgen van hun collega-ondernemers een aantal cadeaus aangeboden. Niet dat daarmee hun probleem is opgelost, maar het is wel een hart onder de riem. En dat was ook de bedoeling: waarin een dorp groot kan zijn.

De beide zaken werden woensdagnacht 21 maart, onherstelbaar beschadigd door een heftige brand op de bovenverdieping. De ondernemers waren ineens hun bedrijf kwijt: een nachtmerrie. Sindsdien ontvingen ze bemoedigingen en aanbiedingen voor hulp van familie, vrienden, klanten en collega-ondernemers. De afgelopen anderhalve week was een ‘rollercoaster’ van emoties: er moest van alles geregeld worden. Er werden gesprekken gevoerd met verzekeringen en banken, want dat de beide bedrijven doorgaan, is al wel duidelijk. Vandaag boden Nienke Rietberg en Dennis Tijssen van VeluweVis alle bezoekers van de Paasmarkt een gratis broodje gerookte zalm aan. Als dank voor alle reacties, bedankjes en hulp. Vanmorgen kregen ze allereerst bezoek van een delegatie van collega-ondernemers. ,,Dit is toch wel het ergste wat je kan overkomen en daarom willen we er zijn voor jullie.’’ Nero de Boer van Nero Barbershop: ,,Ik heb altijd een schaar bij me, het liefst wil ik deze schaar zo snel mogelijk gebruiken om het lintje bij de opening van jullie nieuwe zaak door te knippen.’’ Dennis en Nienke reageerden ontroerd op zoveel medeleven. ,,En afgelopen week was iedereen al zo aardig en behulpzaam,’’ vertelde Nienke Rietberg.

Dankbaar

Ook Fouzia Hadou kreeg bezoek van haar collega’s. Ze was met vrienden bezig om de zaak leeg te halen en te kijken wat er nog te redden is. Ze waardeerde het heel erg dat de collega’s langskwamen met een mand vol producten en een bon voor een overnachting. ,,Namens ons allen, om even op adem te komen,’’ aldus de collega’s. Nienke Rietberg en Dennis Tijssen kijken terug op een geweldige dag. Hoe vreemd dit ook klinkt. ,,We kijken met dankbaarheid terug op deze dag. Geweldig al die mensen die met ons meeleven. Maar ook iedereen die iets voor ons heeft geregeld, zoals A1-Signs die voor ons het spandoek heeft gemaakt en Natalie en Gert van Ermelo van NU die ons aan alle kanten hebben gesteund. We hebben veel kaarten, bloemen en reacties ontvangen. Ook de donaties… geweldig. Wij zijn blij dat we dit op deze manier hebben gedaan. Het maakt ons alleen maar positiever om door te gaan. En dat gaat ook gebeuren. We zijn afgelopen week al naar diverse locaties wezen kijken. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe dankbaar we zijn een onderdeel van de Ermelose gemeenschap te zijn.’’