Afdrukken

Het Haarhuys geeft thuisgevoel

ERMELO - Een jaar geleden kreeg Wil de diagnose borstkanker. Dit werd ontdekt tijdens het reguliere bevolkingsonderzoek. ,,Dan zak je door de grond," vertelt ze. En op de Mamapolie bleek dat er ook uitzaaiingen waren in de lymfeklieren. ,,En dan ben je blij als je hoort dat je organen schoon zijn." Er volgde chemo en een borstbesparende operatie.

Al vrij vroeg werd ze geattendeerd op het feit dat ze haar haar kon verliezen. Ze zocht een haarwerk uit bij Het Haarhuys. ,,En toen het moment daar was, heb ik Daniëlle Dekker gebeld. Voordat ik mijn haren ging verliezen, heb ik mijn haren er door Danielle af laten scheren." Wil koos hierbij bewust voor Het Haarhuys en niet voor het ziekenhuis. ,,In het St Jansdal begeef je je in een ziekenhuissetting en bij Daniëlle is het vertrouwd. Dat is heel belangrijk. Ik was heel onzeker en er kwam heel veel op me af. Je haar verliezen heeft heel veel impact en bij Het Haarhuys voelde ik me gewoon thuis." Wil kreeg daarna gelijk haar haarwerk en veel mensen zagen niet eens dat het niet haar echte haar was. ,,Dat is fijn want anders ga je de hele tijd als een patiënt door het leven." Toen Wil voor het eerst bij Het Haarhuys kwam inventariseerde Daniëlle Dekker goed wat er nodig was. ,,Dat doe ik vooral door goed te luisteren," vertelt ze. Daarnaast zorgt ze voor de afhandeling bij de verzekering en legt ze uit wat de mogelijkheden en verschillen zijn voor wat betreft het haarwerk.

Belangrijk

Haar is heel belangrijk voor de identiteit van mensen. Toen Wil voor de tweede keer bij Het Haarhuys kwam, was haar haarwerk al binnen. ,,Ik adviseer dan altijd om iemand mee te nemen die dicht bij de patiënt staat," legt de gespecialiseerde kapster uit. ,,Wil had haar zus meegebracht en tijdens het passen gingen ze meermalen naar buiten om het haarwerk bij daglicht te zien." Dat kan ook omdat de salon in het buitengebied gevestigd is. ,,Er is verder niemand die je ziet en dat is heel fijn," vult Wil aan. ,,Ik kon verschillende haarwerken passen en er werd uitgebreid de tijd voor genomen." Daniëlle Dekker heeft uiteindelijk het haarwerk nog een beetje bijgewerkt en uitgelegd hoe ze het haarwerk op en af moest zetten. Ze was daardoor vertrouwd met het haarwerk toen ze de salon verliet.

Nazorg

,,Tijdens het dragen van een haarwerk nam Danielle contact met mij op om te vragen hoe het ging met haarwerk en of er bijzonderheden waren waar ik tegen aanliep. Dit heb ik heel bijzonder gevonden dat iemand zo met je meedenkt!" Wil kijkt terug op een heel heftig jaar. Ze is blij met de expertise die ze bij Het Haarhuys vond. ,,Iedereen vond het ook heel mooi staan," aldus Wil. Ook na haar genezingsproces komt ze nog met regelmaat bij Daniëlle Dekker. Het duurde lang voordat haar haar weer begon te groeien. ,,Het is wel veranderd. Ik heb nu krullen, dat had ik niet," lacht ze. De tijd, aandacht en begrip die Daniëlle Dekker voor haar had en nog altijd heeft, maakt dat ze telkens terugkomt. Nu dan voor reguliere knipbeurten. ,,Ze kent mijn verhaal en dat voelt veilig," aldus Wil die bij Het Haarhuys ruimte vond om ook haar emoties te delen. Naast haarwerk biedt Het Haarhuys ook een assortiment bandana's sjaals en andere hoofdbedekkingen aan, zowel voor vrouwen als mannen. www.hethaarhuys.com of 06-13099867