Afdrukken

'Door toedoen van een ander valt onze droom in duigen'

ERMELO - De ondernemersdroom van Dennis Tijssen en Nienke Rietberg is letterlijk in rook opgegaan. Op 21 maart brak er brand uit in de woning boven de viswinkel in de Stationsstraat in Ermelo. De jonge ondernemers zagen tijdens de nachtelijke uren het pand in vlammen opgaan. ,,Het was een nachtmerrie,” aldus Rietberg. Al snel wist het stel de kracht te vinden om door te gaan. Tot het uiteindelijk niet haalbaar bleek. ,,We waren optimaal verzekerd en toch is het niet genoeg.”

Drie jaar geleden namen Dennis Tijssen en Nienke Rietberg de viswinkel Veluwe Vis over, een droom kwam uit. Het stel, afkomstig uit Heerde wist zichzelf te bewijzen en ook onder de winkeliers hadden zij een plek gevonden. ,,In het begin was het niet eenvoudig en moest ik echt mijn draai vinden, maar Ermelo is een prachtig dorp en het heeft echt een plekje in ons hart.” Zo besloot het ondernemersstel ook in Ermelo te gaan wonen. Het is dan ook ongelofelijk dat de succesvolle viswinkel niet meer te realiseren is. ,,Althans niet nu,” zegt Rietberg. ,,We hebben verschillende panden bekeken en alle mogelijkheden onderzocht. Maar het is financieel voor ons niet haalbaar,” vertelt ze verdrietig. Dat moesten ze, hoe moeilijk ook, afgelopen week ook aan het personeel meedelen. De zaak waar ze met zijn allen zo trots op waren, is er niet meer en zal er voorlopig ook niet meer komen.

Zware tegenslag

Vlak na de brand meldde het koppel dat ze terug zouden komen. ,,We wilden dat ook echt en we hebben gemerkt hoe onze klanten met ons meeleefden. Vooral ook tijdens de markten waar we nog stonden, maar ook als we mensen in het dorp tegenkwamen.” Dat het nu niet lukt is een zware tegenslag. ,,Maar het is een wijs besluit. We zijn nog jong. Er gaan nog deuren voor ons open,” aldus Rietberg. Ze hebben veel geleerd van de afgelopen maanden. In die zin was het heel leerzaam. Maar het is voor het koppel moeilijk te verkroppen dat door toedoen van een ander hun droom in duigen is gevallen en ze achterblijven met een financiële strop. ,,Dat is niet te bevatten. We hebben echt alles goed geregeld en toch komen we er niet uit.” Toch geeft het stel niet op. Hoewel ze nu niet anders kunnen dan Ermelo te verlaten, houden ze hun ogen en oren open. ,,De nieuwe haring komt eraan en Dennis kan lekker aan de slag. Dat is mooi en dat geeft ons de gelegenheid goed na te denken hoe we verder moeten,” zegt Nienke Rietberg. ,,We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons, voor de hulp die we hebben gekregen en de steun van familie, vrienden, klanten en collega ondernemers.” Het jonge stel hoopt zeker op een terugkeer, maar hoe, waar en wanneer? ,,De tijd zal het uitwijzen!”