Afdrukken

Voormalige bibliotheek heeft metamorfose ondergaan

ERMELO - Drie en een half jaar geleden brachten een aantal Ermelose zorgverleners hun plannen naar buiten voor een nieuw gezondheidscentrum aan de Burgemeester Langmanstraat. Volgende maand wordt het pand gefaseerd opgeleverd. Waar voorheen de bibliotheek was gevestigd is nu een reeks behandel-, spreek- en wachtkamers gerealiseerd. Een enorme metamorfose heeft gezorgd voor een eigentijds gezondheidscentrum.

De twee huisartspraktijken Gunneweg-Groot en Willemsen-de Vet verwachten in september hun intrek te kunnen nemen Ook komt er de apotheek Van Weelden, fysiotherapie Hokkeling&Huibers, huid- en oedeemtherapeut Afranature en logopedist Chantal Schaffer. Donderdag namen omwonenden alvast een kijkje in het pand, een bezoek dat zorgde voor veel verbazing. ,,Het is heel ruim,” zegt Frank Gunneweg. ,,Maar er wordt ook steeds meer van ons verwacht. Hadden we vroeger een doktersassistente, tegenwoordig bestaat ons team al uit tien mensen.” Toch is er wel gekozen om de kleinschaligheid te kunnen behouden. Iedereen kan gewoon bij de eigen dokter en de vertrouwde assistentes en praktijkondersteuners blijven komen. Zorg dicht bij de mensen, maar ook moderne ontwikkelingen krijgen ruim baan. Er is al jaren goede samenwerking tussen de beide huisartspraktijken en de apotheek. Door samen in een gebouw de zorg te leveren, kunnen ze nog makkelijker zorg op maat leveren.

Sleutel

Drie jaar geleden kregen de bewoners van het appartementencomplex boven de Plus supermarkt een presentatie van de plannen. Daarna werd het stil. ,,Dat duurde veel te lang,” zegt een dame die blij is dat het nu bijna klaar is. ,,Het is erg prettig dat we de huisarts dichtbij hebben,” zegt ze lachend en knikkend naar de rollator. ,,Ik woon hierboven en kan zo makkelijk medicijnen halen.” Begin augustus krijgt Afranature als eerste de sleutel van de nieuwe ruimte. Praktijkeigenaar Audrey van Doeland: ,,We hebben hier enorm naar uitgekeken.” Alle partijen betreuren het dat het zo lang heeft geduurd. ,,Maar we zijn nooit de hoop en het vertrouwen kwijtgeraakt,” zeggen de zorgverleners tegen elkaar. Wel is het moment nu gekomen dat het glas geheven wordt en men de nieuwe ruimtes in gebruik wil gaan nemen.