Afdrukken

Zintuigenprikkelende dagen bij De Struukakkers

ERMELO – Tuincentrum De Struukakkers bereidt zich al voor op het najaar. Terwijl vakantiegasten inmiddels ook de weg naar het nieuwe tuincentrum aan de Kolbaanweg weten te vinden, zijn Cobie en Adriaan Raveling bezig met de organisatie van een evenement waarbij het buitenleven centraal staat. Het tuincentrum, dat in het voorjaar verhuisde naar de Kolbaanweg tussen Ermelo en Harderwijk, is op 14 en 15 september de locatie voor verschillende proeverijen, demonstraties en workshops tijdens Proef het Buitenleven.

,,We starten op vrijdagavond 14 september met een LadiesNight," vertelt Adriaan Raveling. Oude tijden herleven dan op de parkeerplaats met de T-Ford van Arie van Dalen wiens vader decennia geleden met deze auto naar de veiling reed. ,,En dit mooie voertuig staat er niet zomaar,” vertelt de ondernemer. ,,Het is er een met een verhaal.” Tijdens de LadiesNight is de T-Ford vooral een foto-object. ,,Wie hiermee op de foto gaat, maakt kans op een gratis High Tea,” aldus Adriaan Raveling. Hij heeft veel verrassingen in petto. ,,Natuurlijk ontvangen we de dames met overheerlijke bubbels,” meldt Cobie. ,,Maar natuurlijk zijn er ook hapjes, vruchtensappen van Schulp en smoothies bij de fruitboomkwekers.”

Beauty

In het tuincentrum is alles te vinden over de luchtzuiverende planten. De Struukakkers heeft een groot assortiment planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze planten die de lucht zuiver maken, zorgt voor gezonder wonen en werken. En op het gebied van prettig wonen toont het Ermelose tuincentrum natuurlijk ook trendy woonaccessoires. Een ander aspect van de LadiesNight is natuurlijk de beauty. Mooie nagels gaat vaak niet samen met het werken in de tuin, maar dat is op 14 september dan ook ondergeschikt. ,,Genieten staat centraal en daar horen natuurlijk heerlijke proeverijen bij met gezellige muziek. En daar kan Ermelo Buitenleven natuurlijk ook niet bij ontbreken," aldus het Ermelose ondernemerspaar.

Demonstraties

Op zaterdag 15 september pakt De Struukakkers flink uit met demonstraties in tuingereedschap, maar ook op het gebied van tuinadvies. Hoveniersbedrijf Stip is aanwezig om mensen advies op maat te geven. Jaap de Vries sluit daar graag op aan met zijn grote assortiment (picknick) banken en hekwerk. Natuurlijk zijn diverse kwekers stand-by om te vertellen over het scala aan vaste planten. En wie graag vogels om zich heen heeft kan terecht bij Wild Birds, hét assortiment nest- en voederkastjes. Ook op zaterdag is er van alles te proeven. Boer'n Trots, de kaasleverancier van de Struukakkers, die de melk van zijn eigen koeien gebruikt voor dekaasproductie komt langs om er alles over te vertellen. Deze kazen worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor krijgen ze een mooie kleur en een karakteristieke, iets zoete smaak. Wie wil dat nou niet testen?

Totaalconcept

Napoleon BBQ pakt uit met een foodtruck en kan barbecueliefhebbers alle ins en outs vertellen over de producten van dit merk. En wie natuurlijk niet mag ontbreken is Erve Slendebroek. Vanaf de opening van De Struukakkers zijn al heel veel mensen enthousiast geworden over de A2 melk, melk met een andere eiwitsamenstelling. Ook dit is te proeven tijdens de Proef het Buitenleven-dagen. Een tuin is bedoeld om te ontspannen en daar wil De Struukakkers aan meehelpen. Tijdens dit feestelijke weekend is het vooral genieten. Wie met de juiste tips en producten naar huis gaat, kan vervolgens in eigen tuin het gevoel van vakantie creëren. ,,Wij helpen graag om er een fijne, leefbare ruimte van te maken,” aldus Cobie en Adriaan Raveling. Proef het Buitenleven staat in september voor het totaalconcept met vuurkorven, stoere laarzen en goed gereedschap. Maar ook is het de tijd om het weer gezellig te maken in huis met mooie kussens, kaarsen, bijzondere serviezen en vele lekkernijen.