Afdrukken

Honderd speciaalbieren om te proeven

ERMELO - De medewerkers van Burg Bieren zijn er weer klaar voor. Het eerste weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) organiseren zij het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo. Een uniek festival vanwege de vele aanwezige Nederlandse brouwerijen.

Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers genieten van alle mooie Nederlandse bieren.

Restaurants

Vrijdag 3 augustus trappen de bierkenners om 15.00 uur af met zo’n vijftien Nederlandse brouwerijen. Zij zullen deze eerste dag aanwezig zijn met hun eigen speciaalbieren. Ook zijn er op deze dag een aantal restaurant uit de regio die op locatie gerechtjes bereiden. Een grote bier & spijs proeverij.

Op zaterdag is het festival twee maal zo groot. Er zijn dan meer dan dertig Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 100 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ‘t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers gerookt en er zijn diverse belegde broodjes te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgd door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken. Bij slecht weer wordt het festival geheel overdekt. De hekken gaan zaterdag om 12 uur open.

Festivalglas

Wie bieren wil nuttigen, moet een festivalglas aanschaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas incl. twee consumptiemunten kost € 10,- Het festivalglas is goed voor de entree tot het Bierfeest. Met consumptiemunten kan men deze laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Wie geen bierdrinkt of de BOB is, kan gratis naar binnen. Tevens is de Burgbieren bierwinkel met meer dan 2500 soorten speciaalbier de gehele dag geopend zodat de gedronken bieren in de winkel gekocht kunnen worden om er thuis nog even lekker van na te genieten.

Afgelopen jaar was het Burg Bieren Bierfeest een groot succes, wat niet verwonderlijk is met zoveel leven in de brouwerij. Voor meer informatie www.burgbieren.nl