Afdrukken

Arthur Brand signeert bij Ermelose Boekverkoopers

ERMELO - The Indiana Jones of Art, Arthur Brand, haalde twee week geleden het wereldnieuws (CNN / The Guardian / NYTimes ) met de vondst van een verloren gewaande Picasso en komt nu op 25 april ‘gewoon even naar Ermelo’ om een lezing te geven over één van zijn meest krankzinnige zoektochten ooit; die naar Hitlers paarden. 

Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler. De metershoge beelden van Hitlers favoriete beeldhouwers, die hij rond zijn machtscentrum in Berlijn, de Nieuwe Rijkskanselarij, had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden, maar het moéten vervalsingen zijn, want die wereldberoemde beelden waren verloren gegaan in de Slag om Berlijn. Brand ontdekt echter dat wat men altijd dacht niet klopt, en gaat op onderzoek uit. Hij probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Tijdens zijn spannende zoektocht ontmoet hij kopstukken van criminele organisaties, oud-nazi’s, oud-KGB’ers, neonazi’s, louche figuren en Oost-Duitse ex-politie – ze blijken er allemaal mee te maken te hebben.

Opschudding

Uiteindelijk zorgt Brand voor grote opschudding wanneer hij deze kunstschatten van Hitler na 70 jaar alsnog vindt en samen met de Duitse politie, confisqueert. Tijdens de lezing zal Arthur Brand uitgebreid vertellen over zijn zoektocht. Uiteraard is er na de lezing de mogelijkheid om Arthur Brand het hemd van het lijf te vragen over zijn bijzondere zoektochten en het boek De paarden van Hitler door hem worden gesigneerd tijdens een gezellige nakletsborrel. Alle informatie (over reserveringen) is te vinden bij ‘Acties & activiteiten’ op www.deboekverkoopers.nl.