Afdrukken

FlexiFitness brengt reuring in Kroondomein 

ERMELO - Maandagmiddag deden een tiental ouderen mee met de beweegoefeningen van sportcoaches Lyneth en Juliet van FlexiFitness. Op het dakterras van zorgcentrum Kroondomein zwaaiden de senioren met hun armen en bewogen ze hun benen op het ritme van de muziek.

Angelique en Richard van Dalen, eigenaren van sportschool Flexifitness vinden het mooi om dit te kunnen faciliteiten. ,,Deze periode is voor iedereen een moeilijke tijd, maar voor ouderen in zorgcentra is het leed extra groot,” aldus Angelique van Dalen. ,,Met deze beweegles willen we hen afleiden van de corona-ellende.” Het ondernemersechtpaar vindt het belangrijk om juist in deze tijd bewuster om zich heen te kijken. ,,Wat kunnen we voor elkaar betekenen?” Die vraag zouden we onszelf meer moeten stellen, zo vindt Van Dalen. ,,We zijn met de neus op de feiten gedrukt en weten dat niets vanzelfsprekend is.” Zelf wil ze dergelijke initiatieven graag ook na deze crisis blijven doen.

Plezier

Voor Lyneth en Juliet is het geven van de outdoor-beweegles deze weken geen straf. ,,Het is een prachtige locatie,” vertellen de dames enthousiast. ,,En je ziet dat de mensen in Kroondomein het ook leuk vinden om mee te doen. Dat plezier, daar doe je het voor,’ aldus Lyneth. Voor Richard en Angelique van Dalen is het feit dat het reuring brengt en mensen in beweging zet een stap in positieve richting. ,,Als we elkaar zo blijven steunen komen we er met zijn allen wel doorheen,” aldus de sportschooleigenaren.