Afdrukken

Pasto brengt stukje Italië naar Ermelo

ERMELO - ‘Horecaondernemers: een unieke kans’, staat er op een groot spandoek bij het pand aan het Molenaarsplein. Monique en Ralph van Bekkum uit Berkel en Rodenrijs hebben deze unieke kans met beide handen aangegrepen. De planning is dat begin volgend jaar het Italiaans restaurant Pasto wordt geopend.

Het van oorsprong Rotterdamse echtpaar huurt niet alleen het restaurant, maar ook een appartement boven de zaak. ,,Handig voor tijdens de verbouwing en wellicht ook voor het personeel, straks,’’ meent Ralph van Bekkum. Ze zijn geen onbekenden in de horeca, eerder hadden ze een jaar of twaalf restaurant Staal in hartje Rotterdam, verkochten dit vijf jaar geleden en begonnen in Berkel en Rodenrijs, in een nieuwe wijk, met een nieuw concept: Pasto. Een Italiaans restaurant met moderne, industriële look en als blikvanger een echte grote pizzaoven. ,,We serveren natuurlijk pizza’s,’’ vertelt de chef Ralph van Bekkum, ,,maar ook een paar pasta’s en risotto’s en daarnaast een lunch- en dinerkaart met een menu wat ieder seizoen wisselt. Alles maken we zelf van natuurlijke, pure verse producten. Dat betekent dat er weinig ingrediënten nodig zijn, maar wel met veel smaak.’’ De gastvrouw Monique van Bekkum wordt de trotse ‘eigenaar’ van de wijnklimaatkast. ,,De wijnkaart wordt natuurlijk afgestemd op de seizoenkaart.’’ Naast hun eigen bedrijf is Monique van Bekkum ook nog bestuurslid van de winkeliersvereniging en van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Lansingerland.

Toegankelijk

Het Pastoconcept is volgens de eigenaren toegankelijk voor iedereen; van jong tot oud, maar ook voor families met kinderen. Monique van Bekkum: ,,Het is laagdrempelig zodat de kinderen bij het pizza eten lekker los kunnen gaan, maar daarna ook buiten mogen spelen. En dat kan hier natuurlijk fantastisch met zo’n mooi plein voor de deur.’’ De Van Bekkums, die zo’n vijftien jaar in Berkel en Roderijs wonen, kenden Ermelo niet. Ralph van Bekkum: ,,We werden getipt voor deze plek en het leek ons een prima plaats om onze formule uit te rollen. En ik moet je zeggen, het voelt ook echt goed, er gebeurt veel in het dorp. Zelfs met de huidige Coronamaatregelen. Het is natuurlijk ook best wel spannend om in deze periode een nieuw restaurant te beginnen, maar het voelt goed en dan moet je er ook vol voor gaan, vinden we.’’ De eigenaren hebben eerst een marktonderzoek gedaan, ons over Ermelo en omgeving ingelezen, met enkele ondernemers gesproken en toen de keuze gemaakt. ,,We denken dat het kan,’’ aldus Van Bekkum. ,,De Italiaanse keuken ligt iedereen, iedereen vind dit wel lekker.’’

Team

De planning is dat het restaurant in januari 2021 open gaat. Er komen, ook weer afhankelijk van de coronabeperkingen, zo’n zeventig couverts en aan de borrelbar is er dan plaats voor circa dertig personen. Het is de bedoeling dat er in Ermelo een eigen team komt te werken, Ralph en Monique en hun twee zonen blijven in Berkel en Roderijs. Monique van Bekkum: ,,We zoeken een bedrijfsleider, een chef en een stuk of vijf koks en dan nog bedienend personeel. We laten dit team eerst inwerken in Pasto in Berkel en Rodenrijs. Dat is goed voor de teambuilding, maar ook om het concept te leren kennen.’’ Pasto Berkel is momenteel gesloten vanwege vakantie. Ralph van Bekkum: ,,Er is in deze periode helemaal niets te beleven, je kunt een kanon afschieten. Daarom zijn wij in deze periode altijd een paar weken gesloten. Toch wel heel wat anders dan hier, het is gigantisch druk.’’ Het restaurant staat volgens de eigenaren op een mooie plek in Ermelo. ,,Verschillende soorten horeca, de VVV, de molen en het museum. Maar ook het plein en ons grote terras: het wordt een prima plek om volgend jaar een lekker hapje Italiaans te komen eten.’’ Wie informatie wil over een baan bij Pasto Ermelo kan een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.