Afdrukken

Volkswagen was 'kats verrot'

ERMELO - Schattig en stoer tegelijk, dat is het Bussie van Beppy. Het iconische Volkswagenbusje is het vervoermiddel van de Ermelose Beppy Verhoef. Samen met haar man Gert-Jan heeft ze vier jaar lang gewerkt aan dit restauratieproject. Nu wil ze met het Bussie van Beppy mensen vervoeren op hun trouwdag of naar een galafeest, maar ook ’shinen’ op een Ibizamarkt. ,,Ik wil deze mooie auto niet alleen voor onszelf houden, maar delen met anderen!” aldus Beppy Verhoef.

Nadat de verbouwing van hun huis aan de Korpersteeg was voltooid, voelden Beppy en Gert-Jan Verhoef de behoefte om een nieuw project onder handen te nemen. ,,Deze Volkswagen was ‘kats verrot’,” meldt de eigenaresse van de retro auto. ,,Nu is Gert-Jan heel handig en technisch, dus alle credits zijn voor hem!” De twee deinsden er dan ook niet voor terug toen er een Volkswagen T1 bus, bouwjaar 1966, op hun pad kwam. ,,Verroest en zonder achteras, maar wij zagen dat het een pareltje was.” Verhoef wilde er graag een camper van maken zodat het stel er ook mee op vakantie kon. ,,En dat is gelukt. We zijn samen naar de Ardennen geweest en naar de Opwekking.” Trots toont Beppy het interieur van het Volkswagenbusje. Ze heeft er tot in detail haar eigen touch aan gegeven. ,,Normaal is het uitgevoerd in donker hout, maar wij hebben het off-white geheel doorgevoerd. De bus heeft daardoor een chique uitstraling gekregen!” Op de achterbank heeft ze kussens van jeansstof en de kastjes hebben greepjes van leer. Op het dak zijn vintage koffers bevestigd. Over elk detail is nagedacht.

Blij

Als Beppy met haar ‘Bussie’ over de weg rijdt, heeft ze veel bekijks. ,,Ik geniet daar van! Mensen worden er gewoon blij van.” Zelf is ze chauffeur als trouwlustigen de VW boeken. Enerzijds houdt ze ervan om mensen te ontzorgen, ze werkt niet voor niets al haar hele leven in de zorg. Anderzijds is de vintage bus te kostbaar om zomaar mee te geven. ,,En je rijdt ook niet zomaar weg met zo’n oude bus, dat is best even schakelen.” Mensen die deze iconische bus willen reserveren voor hun trouwdag of voor andere activiteiten, kunnen contact opnemen met Beppy Verhoef.