Afdrukken

 Bestemmingsplan ter inzage

ERMELO - Dinsdagavond konden belangstellenden zich een beeld vormen van de plannen die er liggen voor Strand Horst. Het college van burgemeester en wethouders heeft eind augustus ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor dit gebied en men wil daarmee een impuls geven aan dit recreatiegebied. Het bestemmingsplan ligt tot 19 oktober ter inzage.

,,Er waren vooral vragen over parkeren en eventuele verkeersproblemen," meldt een medewerker van de gemeente. Een enkeling gaf aan geen behoefte te hebben aan een grote evenementenhal, een van de plannen die er gerealiseerd kunnen worden. Tijdens de vertoning van een video weest wethouder Jan van Eijsden aan waar de bouwvlakken voor de nieuwe ontwikkelingen zijn bedacht. Het gaat dan om lodges om te overnachten,vakantieappartementen boven Bellini’s en Wok Inn, drijvende vakantiewoningen in de jachthaven, kleine uitbreiding bij Fundustry voor dagrecreatie en het realiseren van een evenementenhal en een hotel. Ook de gewenste natuurontwikkeling bij het Groene Kruispunt maakt onderdeel uit van de plannen. De ontwikkelingen dragen bij aan het vergroten van het toeristische en recreatieve karakter van Strand Horst waarbij het gebied gedurende het gehele jaar aantrekkelijker wordt. De bestaande stranden blijven hierbij gehandhaafd en voor iedereen toegankelijk.

Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende 6 weken (7 september tot en met 19 oktober) ter inzage. De initiatiefnemers kunnen daarna hun wensen om gaan zetten naar concrete plannen. Bert van den Brink, vastgoedeigenaar, is daar wat terughoudender in. ,,Ik heb op papier staan dat we in 2014 kunnen bouwen, we zijn nu drie jaar verder en er is nog niks definitief." Van Eijsden hoopt begin volgend jaar de plannen voor te leggen aan de raad. Hij gaat er vanuit dat de ontwikkelaars volgend jaar ook kunnen bouwen.