Commissieleden willen een weloverwogen beslissing nemen 

ERMELO – Vanavond hebben de leden van de commissie Infrastructuur en Ruimte gevraagd om een externe adviseur voor aanvraag van de omgevingsvergunningen van Tomassen Duck-To. ,,Simpel gezegd wordt gevraagd om de reeds gebouwde voorzieningen, waar nu geen vergunning voor is, goed te keuren,” legt Ronald van Veen van de ChristenUnie Ermelo uit. ,,Tomassen heeft aangegeven dat de aanvraag van de vergunning te laat komt omdat de overname van het bedrijf VSE de bouwwerken noodzakelijk maakten. Ook heeft Tomassen aangegeven dat zij een volgende keer anders te werk zouden gaan.”

Lees meer...

Politiek wacht op onderzoek wat er niet komt

ERMELO – Wie betaalt de lokale journalistiek? Het college heeft besloten om geen financiële bijdrage te willen betalen aan de lokale media omdat men vindt dat daarmee de onafhankelijkheid in het gedrang komt. De lokale politiek sluit zich hier bij aan, maar wil wel met de media in gesprek.

Lees meer...

BurgerBelangen Ermelo zoekt de interactie op

ERMELO – De mening van burgers wordt gevraagd. De Ermelose Jongerenraad (EJR) doet onderzoek naar de woonwensen van jongeren. Natuurdeskundigen gaan met elkaar in debat over de komst van de wolf en de gemeenteraad raadpleegt inwoners waar hun belastinggeld aan uit moet worden gegeven.

Lees meer...

Rechter geeft gemeenteraad gelijk

ERMELO – De gemeenteraad heeft het recht om de uitbreidingsmogelijkheden voor de eendenslachterij Tomassen Duck To in te perken. Dat is de conclusie van de Raad van State die donderdag de uitspraak deed naar aanleiding van de bezwaren die waren ingediend tegen het bestemmingsplan De Driehoek.

Lees meer...

'Huisvesting grootste probleem'

ERMELO – Vanwege de enorme woningnood moeten er landelijk ieder jaar minstens 15.000 zogenoemde flexwoningen extra worden gebouwd. Dat concludeerde CDA-Kamerlid Erik Ronnes vorige maand. „Starters of mensen die scheiden, komen nauwelijks aan een woning. Met flexwoningen kan daar snel wat aan worden gedaan,” aldus Ronnes.

Lees meer...

Forum voor Democratie op derde plaats

ERMELO - Er is gisteren in Ermelo veel gestemd. Met een hoog opkomstpercentage van 62,8 % is dat 6,8 % meer dan vier jaar geleden. De meeste stemmen gingen in Ermelo naar de ChristenUnie. Zij kregen 17,4 % (+ 2,9%) tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op de voet volgt het CDA met 16,7% van de uitgebrachte stemmen.

Lees meer...

Baars wacht op nieuw evenementenbeleid

ERMELO - Een zevende Zomeravondbraderie komt dit jaar niet op de agenda. VVV manager Ronnie Regeling betreurt deze beslissing van het college. Burgemeester André Baars onderbouwt de keuze met het feit dat er eerst een nieuw evenementenbeleid moet worden gemaakt.

Lees meer...