Afdrukken

Nieuwe fractie Ermelo-Liberaal

ERMELO - Raadslid en fractievoorzitter van de VVD Ermelo Désirée Meijsen heeft het besluit genomen om per direct, tot de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, als zelfstandige fractie verder te gaan. De nieuwe fractie gaat Ermelo-Liberaal heten.

Meijsen meldt dit in bijgaand persbericht. 'De voormalige fractievoorzitter VVD Ermelo is sinds 2012 actief voor de VVD Ermelo. Sinds juli 2015 is zij raadslid voor de lokale partij en vanaf december 2015 ook fractievoorzitter. Na het vrijwillig aftreden in 2015 van de toenmalige fractievoorzitter Rijk Hammer heeft Désirée Meijsen de verantwoordelijkheid genomen en de VVD naar rustiger vaarwater geleid. Met veel energie en plezier heeft zij zich ingezet om als kleine oppositiepartij het VVD-geluid te laten horen. Meijsen ziet zich echter genoodzaakt de stap te nemen om niet langer de VVD in de gemeenteraad van Ermelo te vertegenwoordigen. Tijdens de ledenvergadering op 21 september jl. heeft zij zich al als kandidaat teruggetrokken van de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018'.

Moeizaam

Reden voor het vertrek uit de fractie is de moeizame samenwerking binnen het lokale VVD-team. Voor haar is er een onwenselijke en onwerkbare situatie ontstaan, waarin het vertrouwen voor een prettige, effectieve samenwerking ontbreekt. Het betreurt Désirée Meijsen dat het zo gaat. Als VVD-lid staat zij voor de kernwaarden gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid van die partij en dat gedachtengoed zal zij blijven uitdragen. Nog steeds staat zij achter de grondbeginselen van de VVD en zij zal dan ook lid blijven van de landelijke partij. Meijsen: ,,Ik wil me de komende vijf maanden graag voor de Ermelose samenleving blijven inzetten in de gemeenteraad, maar dan als zelfstandige fractie, en zal me met hernieuwde, positieve energie inzetten voor een mooier en beter Ermelo. Dit hoofdstuk laat ik nu achter me. We kijken vooruit, met een positieve blik.’’