Afdrukken

‘Geef raadszetel terug aan VVD’

Ermelo: – Raadslid en fractievoorzitter van de VVD, Désirée Meijsen, heeft het besluit genomen om per direct tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart individueel als eigen fractie verder te gaan.

De VVD reageert daarop met een eigen persbericht. 'Het persbericht waarin ze dit besluit kenbaar maakt, heeft de VVD gemeenschap in Ermelo verrast. Zelfs collega raadslid Monique van den Broek had geen enkel signaal opgevangen noch voorkennis van dit besluit. Ook bestuurlijk teamleider van de VVD Ermelo, Hans van Zetten, is verrast door het besluit van Désirée Meijsen. ,,De VVD leden in Ermelo hebben haar niet gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Bovendien is haar ook een plaats op de VVD kandidatenlijst ontraden. Dat zegt iets over het draagvlak binnen de eigen liberale achterban. Met nog 5 maanden te gaan in de huidige raadsperiode hadden wij desondanks verwacht, dat Désirée Meijsen haar termijn loyaal aan de partij, aan mederaadslid Monique van den Broek en aan de VVD kiezers in Ermelo zou uitdienen. En als je dat niet kunt opbrengen, geef dan je raadszetel terug aan de VVD, de partij die je de raadszetel heeft gegund. Wat ze nu doet is zetelroof, moreel verwerpelijk: ze had in 2014 nauwelijks voorkeurstemmen.’’ stelt de lokale VVD verenigingsbestuurder. Echter, de wet staat toe dat een raadslid die uit haar politieke fractie treedt, individueel doorgaat onder eigen naam.

Verloren periode

Van Zetten: ,,De huidige raadsperiode is voor de VVD in Ermelo helaas een verloren periode. Tegelijk was de periode buitengewoon leerzaam. Het voorbereidingsproces naar de gemeenteraadsverkiezingen is tot nu toe uitstekend verlopen. Het ledenbestand is het laatste jaar gegroeid. De besluitvorming verloopt planmatig, transparant en democratisch. De VVD Ermelo heeft een helder liberaal verkiezingsprogramma. Er staat onder leiding van lijsttrekker Herma van der Weide-van ’t Hof een nieuw elftal gereed om alle inwoners in Ermelo te vertegenwoordigen. Een sterk elftal dat zich als team manifesteert. Ermelo kan in de komende raadsperiode weer op de VVD bouwen.’’ Komende week stelt de ledenvergadering definitief de VVD kieslijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.'