Afdrukken

'De ploeg had een prima drive'

ERMELO - Dindoa heeft zich laten gelden tegen Rood Wit uit Wezep. Een stugge start, waarbij Rood Wit aanhaakte, maakte dat Dindoa in eerste instantie strijd moest leveren. Dindoa was echter de betere ploeg. Dit leverde een terechte eindstand op van 15-24.

Onder een prachtig zonnetje mocht het vlaggenschip van Dindoa zaterdag aantreden in Wezep om tegen het net gepromoveerde Rood Wit te strijden. Rood Wit, voor het eerst in de geschiedenis spelend in de 2e klasse, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en streed voor wat het waard was. Bij een 4-1 voorsprong van Dindoa door scores van Mark Bronkhorst 2x, Dian Schuurkamp en Lindsey Verheul vond Rood Wit het genoeg en begon het mee te scoren. Een gelijke stand van 6-6 was het resultaat. Hierna volgde voor beide ploegen een doelpuntloze fase. Velddoelpunten, vrije ballen en stippen werden niet gescoord. Gelukkig was met name Mark Bronkhorst in de eerste helft wel trefzeker en nam het initiatief. Hij scoorde 4x en maakte hiermee goed wat het andere vak verzuimde. Alleen Dian Schuurkamp wist in dat vak 2x een velddoelpunt te scoren. Met 7-12 werd de rust ingegaan.

Evenwicht

Daarna begon Dindoa beter te draaien en kwamen beide vakken beter in evenwicht. Na de score van Kasper Velgersdijk kwam Dindoa zeven punten los van Rood Wit, 7-14. Rood Wit sputterde nog wat tegen en knokte door, maar de wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Met een paar mooie rake schoten van Aniek Odding werd de afstand vergroot tot negen punten. Voor trainer/coach Houtriet het sein om enkele wisselspelers in te zetten. Tessa Lolkema, Saskia Lieman en Mittchel van Deenen kregen hun speelminuten en pikten hun puntje mee. Een mooie einduitslag van 15-24 prijkte op het scorebord. Houtriet was tevreden: ,,Een ietwat lastige start maar vanaf halverwege 1e helft liep het prima. De ploeg is energie blijven leveren en had een prima drive. Veel schotpogingen en 24 scores is oké. Verdedigend was het beter voor elkaar dan vorige week. Ook de invallers hebben het goed gedaan. Mooi om dat te zien."