Afdrukken

Feestelijke winst op Nunspeets sportpark

ERMELO - Opnieuw moest Dindoa 1 in de regen het veld op, ditmaal dus het slechte kunstgras van KV Hellas '63. Daarbij werd er ook nog gespeeld op de oude, grote afmetingen. Toch wist de ploeg uit Ermelo, ondersteund door de meegereisde groep Blue Sharks met hun muziekinstallatie, sfeer te brengen op het Nunspeetse sportpark.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Dindoa de sterkere ploeg was. Het was sterker in het veldspel en kwam mede door die reden al snel op voorsprong. Hellas verdedigde goed, had een sterke rebound en kwam aanvallend vaak na hun afstandschot tot een goede tweede, kleine kans onder de korf. Ondanks het veldoverwicht lukte het de blauw witte formatie niet om ruim afstand te nemen van Hellas. De rust werd ingegaan met slechts twee punten voorsprong, 9-11. In de eerste helft liet Marlon van Diest zich goed gelden door het eerste, derde en zesde punt te scoren en direct in de tweede helft ook weer het eerste punt voor haar rekening te nemen. Dit was het begin van een langzame uitloop van Dindoa.

Doordrukken

Steeds meer kreeg de Ermelose ploeg het veldoverwicht en liep de ploeg halverwege de tweede helft uit tot een voorsprong van zes punten, 14-20. Dindoa werd scherper en bij de Nunspeetse thuisploeg was de koek na de rust op. Ondanks de miezerige regen bleef de ploeg uit Ermelo doordrukken en zo kwam het dat alle spelers van Dindoa hun aandeel in de score hadden.