Geen monsterzege door gemis aan overtuigingskracht

ERMELO – C.S.V. Dindoa, dat nog steeds strijdt voor het kampioenschap in de tweede klasse, ontving afgelopen zaterdag hekkensluiter K.V. Elburg dat deze competitie nog geen punten wist binnen te halen. Waarom dat zo was, kwam duidelijk naar voren in de eerste helft.

Dindoa startte in de eerste minuut goed met een doorloopbal van Jonathan van der Beek. Direct daarna scoorde Elburg, maar toen was het voor de gasten ook al bijna afgelopen. Via mooie acties liep Dindoa al snel uit naar een 4-1 voorsprong en ging met 13-3 de rust in. Elburg was beter in het uitverdedigen dan het verdedigen van de eigen tegenstander. De Elburgernaren misten de scherpte in het schot en compenseerden dat deels door fysiek te spelen. Daarmee konden ze de blauw-witte formatie uit Ermelo niet tot stilstand brengen.

Ritme

Na de rust leek het alsof Dindoa het ritme van het scoren van de eerste helft weer oppakte. Na tien minuten spelen schoot Mark Bronkhorst van ongeveer de middenlijn een loepzuivere bal in de korf en tekende daarmee de 17-4 aan. Daarna miste de thuisploeg de overtuigingskracht en beleving om door te drukken naar een monsterscore. Elburg kwam meer in de wedstrijd en het lukte de gasten om de achterstand te verkleinen tot negen punten. Het lukte Dindoa twaalf minuten niet om de korf te treffen totdat Jonathan van der Beek onder de korf een frommeldoelpunt maakte en daarmee de boel weer los trok. Coach Evert Houtriet wisselde een aantal spelers om met nieuw en vers bloed verder uit te lopen. Saskia Lieman, Jorik Velgersdijk en Jelmer Steenkamp zorgden voor een nieuwe spirit en zo kon onder luid toejuichen van de trouwe supportersgroep de Blue Sharks, Dindoa de wedstrijd in haar voordeel beslissen met een eindstand van 24-11. Begin november gaat de zaalcompetitie weer van start.