Afdrukken

Geelzwarten boeken zege op IJsselmeervogels

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft de eerste wedstrijd om de Harry Hamstra Cup met 1-4 gewonnen tegen tweede divisionist IJsselmeervogels. In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd, was het DVS dat bij tijd en wijle de thuisploeg haar wil oplegde. Toch had DVS het aan Daan Huiskamp te danken dat de punten werden binnengesleept.

In de oefencampagne van DVS’33 is de deelname aan de Harry Hamstra Cup opgenomen tegen Tweededivisionist IJsselmeervogels, DOVO en Sparta Nijkerk. Voor de geelzwarten begon dat toernooi op zaterdagmiddag op 'De Westmaat' tegen de Vogels. Dan volgt dinsdagavond in Ermelo het duel tegen competitiegenoot DOVO, waarna het afgesloten wordt op 'De Ebbenhorst' in Nijkerk tegen gastheer en organisator Sparta Nijkerk. Het toernooi, dat begon als Salentijn Cup, draagt nu de naam Harry Hamstra Cup. Overige deelnemer aan het toernooi is Kozakken Boys.

Krachtige wind

DVS'33 Ermelo opende sterk tegen een terugzakkend IJsselmeervogels gesteund door een krachtige wind in de rug. Tot 100% kansen kwam het niet en na een kwartier werd de thuisploeg sterker maar ook zij creëerden geen kansen. De Geelzwarten begonnen met Daan Huiskamp in de goal en met Tatik Evre en Jeremy Jonker in het hart van de verdediging met op de zijkanten nieuwkomer Nicky van Hilten en Finn Kluiver. Voor de verdediging stonden Coen Vloedgraven die een sterke wedstrijd speelde en de slimme Hayri Pinarci. In een ruit naar voren stonden Quincy Veenhof, Stef Nijland en Benjamin Roemeon en in de punt van de aanval stond Ali Akla. Na een half uur spelen leek Pinarci een veilige bal op Veenhof te geven op rechts maar opeens was daar een pass door het hart van de 'rooie' verdediging. De aanvallend sterke rechterverdediger Hilten wist wel raad met de vrijheid en joeg de bal, aangeraakt door Mitch Willems achter doelman Schaap, 0-1 en niet eens onverdiend. Daarna brak er een fase aan waarin DVS erg sterk was. Er kwamen een aantal kansen op rij en DVS had de thuisploeg duidelijk in de tang. Het zou echter de rust in gaan met een 0-1 stand.

Lars Dekker

In de tweede helft werd Evre, die een aantal keer stevig was aangepakt, in de kleedkamer achter. Lars Dekker nam plaats op het middenveld, Vloedgraaf zakte een linie. Na vijf minuten speelde DVS'33 de verdediging van IJsselmeervogels helemaal uit elkaar. Dekker onderschepte de bal, Roemeon liet iedereen zijn hielen zien en Nijland gaf de steekpass op Hilten die opnieuw doelman Schaap het nakijken gaf. Nog geen twee minuten later wilde DVS met teveel mensen in de aanval. Na balverlies konden de 'rooien' met twee man op verdediger Vloedgraven af. Dit werd keurig uitgespeeld en Pieter Langedijk maakte het snoeihard af, 1-2. IJsselmeervogels wilde meer en joeg DVS'33 op. Het resulteerde in een aantal grote kansen maar Daan Huiskamp bleek een sta in de weg. DVS'33 bleef loeren op goede uitbraken en het duurde dan ook niet lang voordat de verdediging van de Spakenburgers weer helemaal werd ontrafeld. Akla leek de aanval af te maken, maar alleen op doelman Schaap legde hij keurig af op de meegelopen Nijland die de bal hoog in de touwen joeg. In de 60e minuut leek invaller Maarten van Dijk te scoren, maar in een ultieme poging rammelde Schaap de bal uit het doel.

Daan Huiskamp

Verdedigend klopte er bij tijd en wijle niet zoveel meer van bij DVS'33. De spelers wilden te graag naar voren en er vielen grote gaten. Tot twee keer toe moest Daan Huiskamp miraculeus redden en uit een corner spatte de bal op de kruising uiteen. Aan de andere kant kreeg ook DVS meer ruimte. Dat maakte het voor de toeschouwers uiterst vermakelijk. Zeker toen Daan Huiskamp zijn mooiste twee reddingen tot het laatste bewaarde. Vijf minuten voor tijd was het wel raak. Veenkamp werd alleen voor invaller Stef Brummel gezet en Veenkamp hield het hoofd cool en zette de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Dinsdag speelt DVS'33 thuis tegen DOVO. Die begon het toernooi met een 3-3 gelijkspel tegen Kozakken Boys. Zaterdag speelt DVS'33 in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk de laatste en beslissende wedstrijd.