Niet waar Dindoa op had gerekend en gehoopt

ERMELO - Afgelopen zaterdag kreeg Dindoa 1 de kans om de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. Na winst op DOS Kampen, gelijkspel tegen koploper DOS Westbroek en een klinkende overwinning op Antilopen leek Dindoa de favoriet in het duel met de als zevende geklasseerde opponent uit Dronten.

Het was interessant om te zien hoe dit duel zich zou ontvouwen. Dindoa verdedigt over het algemeen goed, maar scoort zelf ook niet veel. ASVD daarentegen scoort zelf makkelijk, maar krijgt ook veel goals tegen. Uiteindelijk zou dit een wedstrijd van weinig doelpunten blijken te worden. In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Aanvallen werden effectief verstoord en het spel was van beide kanten bepaald niet attractief. Bij het rustsignaal stond er een 6-7 voorsprong voor de Ermeloƫrs op het bord.

Houdgreep

Na rust werd de wederzijdse houdgreep onverminderd vastgehouden. ASVD voerde haar plan, gesteund door de fanatieke aanhang, gedisciplineerd uit. Dindoa kreeg wel grote kansen, maar liet die veelal onbenut, met als gevolg dat de uitploeg verzuimde weg te lopen van de groen-witten. Integendeel zelfs. In de slotfase pakte ASVD brutaal de leiding. Uiteindelijk voorkwam Ruben de Vries in extremis dat Dindoa puntloos naar huis moest: 13-13. Een gelijkspel was niet waar men in Ermelo op had gehoopt en gerekend, maar met zes punten uit zes wedstrijden is er geen reden tot onrust. Komende zaterdag wacht om 15:30 uur het thuisduel met Wit-Blauw, een tegenstander die de laatste jaren vaak net de betere was. Echter hebben de Kampenaren ingeleverd, dus dit belooft een interessante wedstrijd te worden.