Tijd om nieuwe plannen te maken

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft voor de derde opeenvolgende week verloren. In eigen huis verloor het tegen het laag geklasseerde VVSB met 0-2. Vooral de tweede helft was onthutsend zwak aan de kant van de thuisploeg.

DVS’33 miste een aantal voorhoedespelers, maar spits Kenneth Aninkora was voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling te vinden. Met zijn indrukwekkende postuur ging iedereen er eens goed voor zitten, maar de speler liet weinig tot niets zien. Het was net niet nauwkeurig genoeg en zijn directe tegenstander had feitelijk een makkelijke middag. DVS’33 speelde het eerste kwartier redelijk en kreeg twee dotten van kansen. Maarten van Dijk - die als enige een sterke wedstrijd speelde - kwam na een prachtige combinatie alleen voor de keeper, maar hij miste. Dat gold ook voor aanvoerder Tarik Evre die met zijn hoofd leek te gaan scoren. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel aan beide kanten steeds minder. De beleving leek te ontbreken.

Meer vuur

In de tweede helft ging het publiek er eens goed voor zitten. Nu zou het gaan gebeuren. De gasten scoorden echter al in de eerste minuut doordat uit een vrije trap Onyeike totaal over het hoofd werd gezien en binnen kon koppen. Daarna miste DVS’33 enige vorm van creativiteit. De beleving was ver te zoeken. Ogenschijnlijk plichtmatig speelden spelers als Lars Dekker en Stef Nijland een totaal onopvallende wedstrijd. Er zat geen vuur in en nog erger, een speelplan was niet te ontdekken. Ook trainer Peter Wesselink zag het vanaf de bank gelaten aan. VVSB kwam zelfs op 0-2 na een prachtige knal van Haltman die ook wel heel makkelijk kon aanleggen.

Uit lijden verlost

In de 68e minuut werd spits Aninkora uit zijn lijden verlost. Ali Akla kwam erin en hij leek het tij te kunnen keren. Met veel energie en passie zorgde hij eindelijk voor wat gevaar, maar dat was uiteindelijk kort van duur. DVS’33 zakte verder en verder weg en het had nog de hele avond kunnen blijven voetballen zonder dat er een doelpunt was gemaakt. Wat nu? Het is te hopen dat een aantal sterkhouders snel weer terug zijn want anders is een vrije val dichtbij. Of trainer Wesselink moet nog een goed plan gaan verzinnen met de spelers die nu in het veld stonden. Want juist dat plan lijkt te ontbreken.