Blue Sharks weer negende man

ERMELO - Zaterdag 15 februari 2020: de laatste thuiswedstrijd mét een goed gevulde hal stond toen op het programma. Ruim twee jaar na dato mochten de korfballers van Dindoa eindelijk weer en het voelde als vanouds! Een volle zaal, de Blue Sharks als negende man en Dindoa 1 weer op volle sterkte in de startblokken: alles wees erop dat Dindoa erop gebrand was om te punten te pakken tegen Roda na vorige week.

Dindoa begon bloedfanatiek aan de wedstrijd en binnen tien seconden wist Lars van der Velde zijn eerste schot te promoveren tot een doelpunt. Het bleek het startschot van een goed begin en ook Saskia Lieman en Daphne van den Berg volgden zijn voorbeeld met, respectievelijk, een kans onder de korf en een strafworp. Dindoa verdedigde sterk en met veel pressie, waar Roda zichtbaar moeite mee had. Desondanks wist de ploeg uit Westzaan gebruik te maken van de gretigheid en kleine foutjes die de thuisploeg maakte in de verdediging.

Eénschotsaanvallen

Dindoa wist ook in de aanval veel energie te leveren en kon lange aanvallen spelen dankzij de sterke en vele rebounds van de heren. Van der Velde, onder andere, wist meermaals de bal op te pikken in het veld, waardoor Dindoa meerdere kansen kon nemen in één aanval. Dit resulteerde niet altijd in doelpunten, maar na bijna een kwartier spelen stond er een stand van 10-4 op het scorebord, waarbij er al door vijf verschillende spelers van Dindoa was gescoord. Roda speelde vooral éénschotsaanvallen en nam pas laat in de schotklok de eerste kans. Desalniettemin kon Roda af en toe onder de druk uitkomen en wisten ze terug te komen tot 10-6.

Uitbouwen

De laatste zeven minuten van de eerste helft schakelde Dindoa een tandje bij en werd de voorsprong uitgebouwd. Er werd gezocht naar de juiste kansen en fouten van Roda, onder andere bij het uitbrengen van de bal in de verdediging, werden afgestraft. Doelpunten van Tom van den Berg, Saskia Lieman, Ruben de Vries, Lars van der Velde en Daphne van den Berg zorgden ervoor dat beide ploegen gingen rusten met een stand van 18-9.

Doelpunten

Het eerste doelpunt van de tweede helft liet even op zich wachten, maar met name in de verdediging werden de teugels flink aangehaald door Dindoa. De thuisploeg wist in de tweede helft zowel verdedigend als aanvallend een mooi visitekaartje af te geven. Na ruim twee minuten viel het eerste doelpunt voor Dindoa middels een mooie doorloopbal van Tom van den Berg. Dit was de opmaat voor een zeer sterke fase van Dindoa waarbij er over alle schijven gescoord zou worden. De doelpunten vielen als rijpe appels en met name Saskia Lieman en Daphne van den Berg deden een behoorlijke duit in het zakje. Zij zouden uiteindelijk uitkomen op successievelijk negen en acht doelpunten. Daarnaast wisten ook Aniek Odding en Karianne van der Velde, die zich weer mag voegen bij de basisopstelling van Hugo van Woudenberg, hun doelpunten mee te pakken.

Vlaggenschip

Roy van Boven begon de wedstrijd op de bank, maar onder luid gejuich van een aantal oranjehemden uit Harderwijk begon hij aan de warming up. Hij verving halverwege de tweede helft Bjarne Sinneker. Daarnaast kregen ook Gerwin Bosch, Femke ten Hove en Nannet van Staveren speelminuten in het vlaggenschip van Dindoa, mede dankzij hun sterke optredens in Dindoa 2 de afgelopen weken. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door de arbiter bij een stand van 37-12. Een zeer sterk optreden van Dindoa waarbij er echt als collectief is gespeeld en vertrouwen is opgedaan voor de komende wedstrijden. Het feit dat Roda tot slechts drie doelpunten wist te komen in de tweede helft toont aan dat Dindoa met name verdedigend de touwtjes in handen had. En wat was het weer genieten in een volle zaal, dat zal eenieder met elkaar eens zijn!