Sterke revanche op verlies van zaterdag

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft gisteravond de inhaalwedstrijd tegen Goes met 5-1 gewonnen na een 3-0 ruststand. De thuisploeg profiteerde van een opportunistisch Goes, maar wist er met een flink aangepaste opstelling ook een mooie en aantrekkelijke partij voetbal van te maken.

Geen Coen Vloedgraven maar Nassim el Alblak als linkerverdediger en loper Maarten van Dijk om spelverdeler Pinarci. Het waren twee ingrepen van trainer Peter Wesselink die werkten. El Alblak speelde met het spel voor zich een puike partij. Slim spelend en met mooie bewegingen wist hij menig speler vrij te krijgen. DVS'33 kreeg daardoor wel de mensen vrij op het middenveld, wat zaterdag niet lukte. Het was ook aan Goes te danken, dat negentig minuten bleef jagen, dat er ruimte kwam. Goes oogde energiek, maar kwam toch wel klasse te kort.

Slordigheden

Door slordig uitverdedigen van het onder aanstaande Goes, kwam de bal na 20 minuten voor de voeten van Quincy Veenhof die zich geen moment bedacht en de bal snoeihard in de hoek schoot, 1-0. Doordat Goes zich niet ingroef werd het een leuke, amusante wedstrijd, zeker toen spits Stef Nijland alleen voor doelman Dervishi werd gezet en de bal uitstekend afmaakte. Op slag van rust werd het nog mooier voor de thuisploeg doordat Roemeon diep werd gestuurd en iedereen zijn hielen liet zien en het ook nog rustig afmaakte.

Doelpunt van het jaar?

Na rust veranderde er weinig. DVS'33 bleef rustig en zocht haar kansen. Die kwamen vanzelf. De uitstekende van Dijk stak Jeremy Jonker weg die de achterlijn haalde en de ingevallen Eran Turan Yanuz de kans gaf af te drukken, 4-0. De ingevallen Aninkora viel op links eigenlijk als enige op met veel slordigheden en net te lang wachten als het gevaarlijk had kunnen worden. Toch leidde hij de 5-0 in die weleens in de boeken kan gaan als doelpunt van het jaar. De bonkige linksbuiten haalde de achterlijn, trok hard voor waarna Quincy Veenhof doelman Dervishi fopte door de bal prachtig achter zijn standbeeld tegendraads in te kaatsen. Maarten van Dijk verslikte zich vlak voor tijd nog in zijn eigen strafschopgebied zodat Goes de verdiende tegengoal kon maken. Het deerde niemand. Het publiek (de tribune was veel voller dan zaterdag en ook de Hofman-side stond weer op de post), had genoten van het team dat terecht een luid applaus kreeg.