Blauw-witten overklasten Sparta Nijkerk

ERMELO - In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Sparta Nijkerk kon Dindoa dit weekend op volle sterkte starten onder aanmoediging van de geblesseerde Ruben de Vries die herstellende is van een enkel blessure. Nijkerk had halverwege dit zaalseizoen een aantal tactische aanpassingen gedaan om er zeker van te zijn dat het tweede zal handhaven en trad derhalve niet op volle sterkte aan.

Om de hele wedstrijd maximaal gemotiveerd te blijven had de selectie onder aanvoering van coach Hugo van Woudenberg voor zich zelf een aantal uitdagende doelstellingen genoteerd. Zowel aanvallend als verdedigend werd er dus scherp gespeeld. Naar volle tevredenheid van de volledige trainersstaf, die aangegeven hebben ook volgend seizoen actief te zijn in hun huidige rol. Hoofdtrainer Hugo van Woudenberg gaf begin dit jaar al te kennen zijn contract te verlengen, maar ook Uulke van Barneveld en Marnix Jonker gaan met een goed gevoel door in het nieuwe seizoen.

Initiatief

Vanaf het beginsignaal nam Dindoa het initiatief in de wedstrijd, na 5 minuten was de stand al 0-4. Dindoa zette volop druk in de verdediging en liet mooie aanvallen zijn. Met deze strijdwijze was het voor het meegereisde publiek een leuke wedstrijd om te zien. Na de 0-4 werd er geen gas terug genomen en Dindoa bleef scoren. Met een stand van 5-21 werd enkele minuten later de kleedkamer opgezocht. Bijna alle spelers hadden inmiddels minimaal twee doelpunten gescoord en hiermee was één van de doelstellingen voor de rust al binnen handbereik.

Promotie

Na de rust gingen de Ermelose korfballers in hetzelfde tempo door en liep het team uit naar 7-33. Ondertussen was de coach van Sparta Nijkerk druk met het inbrengen van wissels, van invloed op het score verloop was er echter niet. Ook de blauw-witten pasten nog wat wissels toe. Zo konden ook Ruth van Raaijen, Gerwin Bosch en Marlon van Diest speelminuten maken. De wedstrijd kende (helaas) geen spanning, maar voor het publiek was het toch een leuke wedstrijd om te volgen. Dindoa maakte veel mooie acties rond de korfzone en wist uiteindelijk de vooraf besproken doelstellingen te behalen waaronder iedere basis speler minimaal twee doelpunten en 35x zelf scoren. Dat laatste werden er zelfs 39. Volgende week wordt bekend wie de tegenstander wordt van Dindoa in de strijd om de overgangsklasse. Dan staat de wedstrijd Spirit- BEP op het programma. Dindoa zal als groepswinnaar spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule. In deze vorm moet het team in staat geacht worden de promotie af te dwingen.