Korfballers promoveren ondanks verlies op Spirit

ERMELO - Dindoa promoveert, ondanks de nederlaag op Spirit, naar de overgangsklasse. Het toetje van dit zaalseizoen stond zaterdagavond om 19:00 gepland in de Dindoa-hal. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 15-28.

De bloemen stonden al klaar om te worden uitgereikt aan de Ermeloërs door de korfballers uit Voorthuizen als we het wedstrijdverslag van Spirit mochten geloven. Er zijn echter wel eens gekkere dingen gebeurd in korfballand, dus scherpte was vereist bij de thuisploeg. De zaal was wederom volledig gevuld: ruim 350 supporters hadden zich aangemeld voor de wedstrijd. Het thuispubliek werd door de selectie bedankt voor hun trouwe support gedurende dit zaalseizoen en de Blue Sharks maakten op hun beurt het feestje compleet door confettikanonnen af te schieten voorafgaand aan de wedstrijd.

Opstelling

Voor het laatst dit zaalseizoen werden de teams voorgesteld en iets na 19:00 klonk het eerste fluitsignaal. Hugo van Woudenberg had één wijziging in de opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd: Tom van den Berg startte in de basis op de plek van Jonathan van der Beek. Hij liet zich direct gelden door bij de eerste aanval van Spirit de bal na één pass te onderscheppen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam wederom uit handen van Saskia Lieman, maar hierna nam Spirit het initiatief over. De doelpunten waren, eveneens als tijdens de eerste vijf minuten vorige week, schaars, maar de ploeg uit Voorthuizen wist een gaatje te slaan naar 2-4. Onder leiding van diezelfde Tom van den Berg, die tijdens de openingsfase belangrijk was met drie doelpunten voor zijn team, wist Dindoa weer op gelijke hoogte te komen: 4-4.

Scherpte

De vereiste scherpte van afstand was er nog niet bij de thuisploeg en Hugo van Woudenberg zag zichzelf genoodzaakt om een time-out te nemen. Dit had nog niet direct het gewenste effect, want ook kansen rond de korfzone werden meermaals gemist. Het spel van Dindoa werd in de laatste tien minuten van de eerste helft beter, maar Spirit wist continu te counteren wanneer Dindoa een doelpunt had gemaakt. De beide ploegen wisten om en om te scoren, maar vlak voor rust werd er voor het eerst sinds de 1-0 weer een voorsprong gepakt na een schot van Daphne van den Berg: 12-11. Roy van Boven deed ook een duit in het zakje met de 13-12, wat hij vierde met een voor hem typerend vreugdedansje. Spirit zette de laatste twee minuten nog even aan en met een stand van 14-16 klonk het fluitsignaal voor de rust.

Doelpuntenproductie

De tweede helft begon voortvarend voor beide ploegen: binnen twintig seconden had zowel Spirit als Dindoa de korf weer gevonden. De doelpuntenproductie van de Ermelose formatie stokte hier echter, daar waar Spirit er lustig op los wist te scoren. Een reeks van vier doelpunten op rij leidde tot een stand van 16-21. Het gat was nog niet eerder zo groot geweest en de nodige wisselingen vonden plaats. Roy van Boven maakte plaats voor Jonathan van der Beek en Aniek Odding verliet het veld voor Ellen Haverkamp. De beide teams hielden elkaar in evenwicht en Dindoa was nog niet bij machte om het gat te verkleinen naar minder dan vier doelpunten. Halverwege de tweede helft prijkte er een stand van 18-22 op het scorebord na een doelpunt van Bjarne Sinneker die overigens zowel aanvallend als verdedigend een sterke wedstrijd speelde.

Doelpunten

Spirit besloot ook een aantal wissels toe te passen en hier werd direct op ingespeeld door Hugo van Woudenberg door Saskia Lieman en Daphne van den Berg van vak te laten wisselen. De ploeg uit Voorthuizen reageerde met een tactische zet door direct de dame terug te brengen die ook in de eerste helft Saskia Lieman goed wist te bewaken. Het publiek voelde dat Dindoa de support zeer goed kon gebruiken om de winst binnen te slepen en ging als één man achter het team staan. De laatste zeven minuten werden onder bezielende leiding van de Blue Sharks ingezet. Spirit bleef mee scoren en Dindoa wist het gat nog wel te verkleinen naar drie dankzij doelpunten van Karianne van der Velde, Lars van der Velde, Daphne van den Berg en Bjarne Sinneker. Het laatste doelpunt kwam uit handen van Jonathan van der Beek: 23-26.

Promotie

Ondanks de nederlaag werd het feestje uitvoerig gevierd door alle aanwezigen. De goede wedstrijd en ruime overwinning van vorige week bleken ruimschoots voldoende voor Dindoa om promotie te bewerkstelligen! Het is eindelijk weer gelukt: na een aantal jaar op de tweede plek te zijn geëindigd is Dindoa 1 volgend jaar weer in de overgangsklasse te bewonderen.