Afdrukken

NK Dressuur in Ermelo

ERMELO - Van 5 tot en met 8 mei wordt er in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het NK Dressuur verreden. Naast de zes Nederlands Kampioenschappen, twee KNHS Kampioenschappen en pony observatie is er tijdens deze editie nog veel meer te beleven.

Zo zal op woensdag de selectie voor de WK Jonge Dressuurpaarden plaatsvinden en tevens zal er in de voorronden van Totaal Talent gestreden worden voor een plaats in de finale. Totaal Talent is voor ruiters tussen de 14 en 25 jaar die uitkomen in de klasse B t/m M2. Rijden, ruiterfitheid, mentale training en vlog training komen aan bod tijdens Totaal Talent.

Vrijheid

Vrijdag 6 mei staat in het teken van de Jeugd Finales gevolgd door de Finale van EFO Totaal Talent en Clinics van o.a. Rieky Young. Zij maakte zelf furore als reiningamazone, maar inmiddels is ze zéker zo succesvol als dressuurtrainer, onder andere Dinja van Liere traint bij haar. Tristan Tucker behoeft weinig introductie meer. Hij zal tijdens het NK Dressuur op geheel eigen en humoristische wijze zijn kijk op de dressuursport geven. Ook Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship zal een demonstratie geven op het NK. Ze laat alles zien over haar liberty werk: het werken in vrijheid, dressuur op de neckrope en het werken op de grond. Zaterdag worden de eerste onderdelen van de klasse ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour gereden.

Para Dressuur

Tevens zal de Finale van de Para Dressuur plaatsvinden in de Hoofdpiste. Ook hier ligt de strijd nog helemaal open. Titelverdedigster Rixt van der Horst is weer van de partij, maar dit jaar met een ander paard: Eisma’s Akuna Matata. De Jeugdrubrieken en de eerste proef van de Para-dressuur worden verreden op 5 en 6 mei, de Para-dressuur finale is op zaterdag 7 mei. Piste 2 zal het decor zijn van de Finale Stichting paardrijden gehandicapten. Aangevuld met een uitgebreid strodorp is er genoeg te beleven tijdens de mei vakantie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Kijk voor meer informatie, deelnemers en kaartverkoop op www.nk-dressuur.nl