DVS’33 had kunnen winnen tegen Kozakken Boys

ERMELO - In de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie is DVS’33 Ermelo gisteravond in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel, 1-1. Het werd voor bijna 2000 toeschouwers (én 1300 kijkers naar DVS-TV) vooral een spannende wedstrijd met een iets afwachtend DVS’33.

Hoe anders had de wedstrijd gelopen als al in de eerste minuut DVS’33 had gescoord? Want na een prachtige uitgespeelde aanval wist verdediger Tim van de Berg de hard voorgetrokken lage voorzet vanaf 50 centimeter van de doellijn nog over te schieten. Direct daarna kregen de geelzwarten opnieuw een grote kans en net toen het publiek er eens goed voor ging zitten, viel de thuisploeg terug. Doordat ook Kozakken Boys, derde van onder in de Tweede Divisie, vooral een middenveldgevecht uitvocht, werd het een taaie eerste helft waarin met grote inzet werd gestreden. Letterlijk in veel gevallen want vooral Kozakken Boys speelde vaak op het randje. Met name Ali Akla had het daarbij te verduren maar scheidsrechter Te Kloeze floot wel veel, maar hield in eerste instantie de kaarten op zak.

Respect

De bijna 2000 toeschouwers kregen in de tweede helft wel twee doelpunten voorgeschoteld. In eerste instantie kregen de gasten het initiatief toebedeeld door DVS’33. De formatie van trainer Peter Wesselink toonde daarbij wel erg veel respect voor de tegenstander. Kozakken Boys werd nauwelijks onder druk gezet en pakten daardoor wel meer het initiatief, maar kwalitatief gezien waren ze zeker niet beter dan de Ermeloërs. Na een half uur in de tweede helft kwam er dan toch een doelpunt. Het lukte DVS’33 eindelijk weer eens om voetballend de zestien in te komen en in de eindfase werd Akla gevloerd. Te Kloeze twijfelde geen moment en wees naar de stip. Akla ontfermde zich zelf over de bal en schoot hem onberispelijk in, 1-0.

Cadeautje

Kozakken Boys was even van slag want vanaf de aftrap veroverde DVS’33 de bal en knalde Benjamin Roemeon prachtig in, maar de bal zeilde een centimeter over. Wat als…? Kozakken Boys herpakte zich dankzij een cadeautje van verdediger Tim van de Berg die een zeldzaam foutje direct omgezet zag worden naar een doelpunt. De laatste 25 minuten had Kozakken Boys opnieuw het initiatief zonder ook maar in de buurt van de goal te komen. DVS’33 was zichtbaar vermoeid, wisselde nog wel maar vond het verder prima. Achteraf gezien had er meer ingezeten hoewel de keuze om voorzichtig te opereren tegen de ploeg met toch een grote naam, ook wel te verdedigen is. Komende zaterdag kan het een interessante pot worden. Enerzijds zal de thuisploeg een grote schare fans achter zich hebben staan, aan de andere kant is er de wetenschap dat DVS’33 voor deze ploeg niet onder hoeft te doen. De grote vraag is of DVS’33 Er,e;p de schroom van zich af kan en wil gooien om het initiatief te pakken. Aanvang wedstrijd: 15.00 uur in Werkendam.