Afdrukken

Blue Sharks klaar voor feestje

ERMELO - Dindoa moest het zaterdag opnemen tegen degradatiekandidaat OVVO uit Maarssen. Het publiek was in groten getale naar het sportcomplex aan de Watervalweg gereisd. Ook de Blue Sharks waren goed vertegenwoordigd en hadden op de vooravond van de wedstrijd de nodige voorbereidingen getroffen. De zaal was versierd, de confettikanonnen had men in de aanslag en de muziek schalde uit de speakers.

Hugo van Woudenberg begon aan de wedstrijd met de acht spelers die hij vorige week ook het veld in stuurde en wisten te winnen van Wit-Blauw/Green Organics. OVVO begon met één wijziging ten opzichte van vorige week aan het duel. Dindoa schoot goed uit de startblokken. Het eerste doelpunt van de avond kwam uit handen van Daphne van den Berg, direct gevolgd door een schot van Karianne van der Velde. OVVO, gebrand om te winnen na drie nederlagen op rij, zette direct een tandje bij. De Maarssense korfballers gaven veel druk en schuwden de duels niet. Dit zorgde ervoor dat Dindoa, ondanks de snelle voorsprong, onzorgvuldiger en onrustiger ging spelen.

Doelpuntloos

OVVO kwam beter in de wedstrijd en wist ook gauw het eerste doelpunt te noteren; 2-1. Aniek Odding vergrootte de voorsprong voor Dindoa, maar ook OVVO wist de korf weer te vinden. Er volgde een periode waarin beide ploegen aanvallend niet tot scoren wisten te komen. OVVO doorbrak de doelpuntloze periode en zette de 3-3 op het scorebord. In de eerste helft van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. OVVO, degradatiekandidaat in de poule, nam brutaal de leiding en liep uit naar een 7-10 voorsprong. Dindoa kwam nog niet in het ritme en had het lastig tegen een fel en fanatiek OVVO. Er stonden nog twee minuten op de klok toen Daphne van den Berg de 8-10 op het scorebord zette. Hugo van Woudenberg greep in en bracht Wouter van den Brom op de plek van Roy van Boven voor meer aanvallende impulsen. De invaller deed waarvoor hij was gebracht en promoveerde zijn eerste schot direct tot een doelpunt. Vervolgens was het Saskia Lieman met haar tweede doelpunt van de avond die de 10-10 op het scorebord zette. Roy van Boven kwam terug voor Wouter van den Brom en ondanks nog een aantal goede pogingen, kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Goede kant

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Er werd aangegeven dat OVVO meer energie leverde dan Dindoa en dat zij dit enkel zichzelf kwalijk konden nemen. Er zou vanuit een ander vaatje getapt moeten worden wilde men de punten in Ermelo houden. OVVO opende de score na rust. Het was wederom Ivo Stob, die aanvallend belangrijk was voor zijn ploeg, die tot scoren kwam. Karianne van der Velde scoorde haar derde doelpunt en bracht Dindoa weer op gelijke hoogte; 11-11. Dindoa zette vervolgens aan en drie snelle doelpunten van tweemaal Daphne van den Berg en eenmaal Lars van der Velde resulteerde in een 15-12 voorsprong. OVVO antwoordde met een time-out en dit sorteerde effect: er prijkte al snel een 15-14 tussenstand op het scorebord. Ondanks het feit dat Dindoa continu aan de goede kant van de score bleef, wisten de Ermelose korfballers het gaatje niet te vergroten naar meer dan twee. Met nog circa tien minuten te spelen werd wederom Wouter van den Brom binnen de lijnen gebracht voor Roy van Boven. Hij werd gehinderd tijdens een fraaie actie naar binnen en het arbitrale duo legde de bal op de stip. Roy van Boven kwam direct weer binnen de lijnen om dit koude kunstje af te handelen. Dit bracht Dindoa weer op voorsprong: 17-15. Vervolgens waren het Bjarne Sinneker en Daphne van den Berg die de voorsprong wisten te vergroten: 19-15.

Slotfase

De gemoederen liepen tegen het einde van de wedstrijd ietwat hoog op en een speler van OVVO sloeg in frustratie de bal weg. Dit kwam hem enigszins duur te staan en werd bestraft met een gele kaart. In de slotfase van de wedstrijd kwam Wouter van den Brom nog eenmaal binnen de lijnen voor Roy van Boven. Ook Marinda Vliek mocht haar opwachting maken en verving Aniek Odding. Zowel Dindoa als OVVO wist nog één keer tot scoren te komen waardoor de wedstrijd eindigde in 20-16.