Minuut stilte voor jeugdlid

ERMELO - De afgelopen week werd onze vereniging opgeschrikt door heftig nieuws dat nog steeds niet te bevatten is. De wedstrijd van Dindoa tegen Wit-Blauw/Green Organics vond, na overleg, wel doorgang en men maakte zich op voor een spannende pot. Er werd voorafgaand aan de wedstrijd met alle aanwezigen stilgestaan bij het verlies van ons jeugdlid Kétura middels een moment van stilte.

Dindoa moest, kort na dit moeilijke moment, trachten de knop om te zetten om Wit-Blauw/Green Organics het vuur aan de schenen te leggen. Wit-Blauw is geen onbekende tegenstander en normaliter eindigden de wedstrijden in nipte overwinningen voor één van beiden. Hugo van Woudenberg kon niet beschikken over Daphne van den Berg, die wegens een gele kaart niet mocht spelen. Bjarne Sinneker, met aan zijn zijde Jonathan van der Beek, Aniek Odding en Karianne van der Velde, bekroonde de eerste Ermelose aanval met een doelpunt. Direct daarna wist ook Karianne van der Velde de korf te vinden waardoor Dindoa de leiding nam. Het tweede aanvalsvak met Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Marinda Vliek had meer moeite om de korf te vinden in de beginfase van de wedstrijd. Er werd onrustig gespeeld en ze moesten duidelijk wennen aan deze nieuwe samenstelling.

Lastig

Wit-Blauw had het in de beginfase lastig en veel aanvallen werden onderbroken door de stabiele verdediging aan Ermelose zijde. Na vijf minuten spelen wist ook de ploeg uit Kampen tweemaal te scoren en trok daarmee de stand weer gelijk. Jonathan van der Beek zette met een behendige doorloopbal Dindoa weer op voorsprong, maar Wit-Blauw antwoordde direct. De beide ploegen hielden elkaar gedurende de eerste helft goed in evenwicht. Het spelbeeld bleef redelijk onveranderd: het eerste aanvalsvak van Dindoa wist elkaar naadloos te vinden, maar de afronding liet te wensen over. Het tweede aanvalsvak had moeite met de passing en speelde onwennig. Halverwege de eerste helft stond er een 6-6 tussenstand op het scorebord. Zowel Dindoa als Wit-Blauw kwam op voorsprong, maar geen van beiden wist uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Aniek Odding speelde een sterke eerste helft en wist driemaal de korf te vinden. Het was echter Wit-Blauw dat in de slotfase de overhand had en met een minimale voorsprong van 10-11 ging rusten.

Goede fase

Wit-Blauw kwam scherp uit de kleedkamer en breidde de voorsprong direct uit naar 10-12. Dindoa beantwoordde dit met een goede fase. Dankzij doelpunten van tweemaal Roy van Boven, Lars van der Velde, Aniek Odding, Saskia Lieman en Bjarne Sinneker kwam Dindoa op een 16-13 voorsprong. Wit-Blauw gooide de handdoek niet in de ring en wist terug te komen in de wedstrijd. De ploeg uit Kampen voelde dat er wat te halen viel, schakelde een tandje bij en kwam terug tot 18-16.

Moeizaam

Er brak een doelpuntloze periode aan bij beide ploegen. Het aanvalsspel was moeizaam en er werd goed verdedigd. Demi Vliek was inmiddels bij Dindoa binnen de lijnen gekomen voor Marinda Vliek om meer aanvallende impulsen te brengen. Wit-Blauw doorbrak de ban en kwam terug tot één punt. Roy van Boven gaf de Ermelose ploeg weer wat ademruimte met zijn vierde doelpunt van de tweede helft: 19-17. Het team uit Kampen zette wederom aan en trok de stand gelijk door twee snelle doelpunten: 19-19. Men maakte zich op voor een spannende slotfase.

Zuiver in afronding

Dindoa streed voor wat het waard was, maar de tank was leeg. Wouter van den Brom en Femke ten Hove kwamen binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. Wit-Blauw was zuiver in de afronding in de laatste minuten van de wedstrijd en won uiteindelijk met 21-23 van de Ermeloërs. De bal werd deze wedstrijd gesponsord door Bidfood.