Zelfs vier invallers hielpen niet

ERMELO - DVS’33 en Rijnvogels deden op een nat veld zaterdagmiddag niet aan klantenbinding. Met name de gasten speelden veelvuldig terug op hun keeper en DVS’33 weigerde uit de schulp te kruipen en druk te zetten. Rijnvogels bleek uiteindelijk de gelukkigste na een treffer van invaller Reyneveld die koud in het veld doelman Huisman kansloos liet.

Er stond wat op het spel vanmiddag. Rijnvogels stond een punt voor op DVS’33 zodat een vijfde plek te winnen viel. En DVS’33 deed nog volop mee in de laatste periode. Het begin was voor DVS’33 dat
even dacht aan een penalty toen in de eerste minuut Ali Akla tegen zijn tegenstander opliep, maar diens dramatisch gegil bracht de scheidsrechter niet in de war. Rijnvogels startte zeer behoudend en
speelde de bal geduldig rond tussen de laatste man en voorstopper en keeper. Doordat DVS’33 zich ook liet terugzakken, werd het bij tijd en wijle een taaie wedstrijd. Toch was de thuisploeg een aantal
keer zeer dreigend doordat met diepe ballen spelers werden weggestuurd.

Sem de Wit

Uit één zo’n prachtige steekpass werd Maarten van Dijk alleen voor de doelman gezet, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit. Jammer genoeg geen doelpunt want dat had de wedstrijd goed gedaan. Rijnvogels had slim een man constant in de buurt van Sem de Wit geposeerd waardoor die zich minimaal met de opbouw kon bemoeien. Doordat ook Stef Nijland onzichtbaar was, was het vooral Tim van den Berg die veel aan de bal was en dat bleek niet zijn sterkste punt. Het afjagen van de Rijnvogels aanvallers leek niet vol te houden en dus had iedereen het gevoel dat er meer in zat voor de thuisploeg. Frank Olijve leek de opening op de pantoffel te hebben maar stuitte op de doelman.

Op slot

De tweede helft was DVS’33 veel minder op dreef. Akla, voor rust één van de betere DVS-ers met Van Hilten, kwam minder en minder in het spel voor en ook Nijland gaf nog niet thuis. Doordat Rijnvogels de bal consequent achterin rond tikte en DVS’33 niet naar voren schoof, leek een gelijkspel logisch. Totdat invaller Reyneveld koud 1 minuut in de spits stond. De Wit schampte net als een week eerder een hoge lange bal waar Evre niet op rekende en diens directe tegenstander stond daardoor vrij als een vogel te staan om Reyneveld een niet te missen kans te geven, 0-1.

Geen enkele kans

De Katwijkers vierden het doelpunt uitbundig en lang en DVS’33 was het helemaal kwijt. Er kwamen vier invallers in, maar er zat geen enkele lijn meer in het spel van de thuisploeg en Rijnvogels maakte het spel professioneel dood. Het betekende een teleurstellend resultaat. Wat als DVS’33 eerder met meer durf naar voren had durven spelen? Achteraf misschien beter hoewel op basis van de eerste helft DVS’33 uiteindelijk aan het langste eind leek te trekken. Jammer. Het geloof in de periode lijkt er nog te zijn, maar of het reëel is, is te betwijfelen. Directe concurrent Sparta Nijkerk won en staat nu vier punten voor. Komende zaterdag is DVS'33 vrij, de week erna gaat het op bezoek bij Barendrecht.