Rolstoelbasketballers kampioen Eredivisie

ERMELO - Zaterdag wist sc DeVeDo in Sportcentrum Calluna opnieuw de landstitel in de Eredivisie te winnen. De rolstoelbasketbalploeg trad zaterdag aan tegen R.B.V.M. uit Middelburg. DeVeDo, dat het hele seizoen gedomineerd heeft door alle reguliere competitiewedstrijden te winnen, begon ijzersterk aan de wedstrijd. Het lukte om na een kwart spelen een voorsprong op te bouwen. Toch wisten de Ermeloêrs dit niet vast te houden tot het einde. De sterke verdediging zorgde er echter voor dat de winst in Ermelo bleef. De blijdschap was enorm.

Eerder werd er in de play-offs al afgerekend met SC Antilope uit Utrecht. De eerste uitwedstrijd tegen het Utrechtse team werd gewonnen met 44-69. De thuiswedstrijd verloren de Ermeloërs met 57-61. Door de ruime winst in Utrecht plaatste DeVeDo zich voor de finale van de Eredivisie. Na een kwart spelen stond er een voorsprong van 16-10 op het scorebord. Het lukte de Middelburgers echter om in het tweede kwart te counteren en op voorsprong te komen. De Ermelose ploeg keek bij rust tegen een achterstand aan van 24-26.

Aan elkaar gewaagd

Na rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werden belangrijke schoten gemist, maar lukte het DeVeDo om op voorsprong te komen: 39-38. De verdediging van DeVeDo staat in het laatste kwartaal goed waardoor de ploeg uit Middelburg 3 scoringskansen wordt ontnomen. DeVeDo profiteert daar direct van door te counteren door zelf de scores wel te maken. Uiteindelijk lukt het DeVeDo om de winst binnen te slepen en mag het zich noemen tot landskampioen van seizoen 2022-2023 van de Eredivisie.

DeVeDo 2

Zaterdag 22 april heeft DeVeDo 2 in de divisie C2 het kampioenschap binnen gesleept. DeVeDo 2 verraste door als nummer drie van de reguliere competitie kampioen te worden van de C2 Divisie. In de halve finale werd Koprol (nummer 2 van de reguliere competitie) verslagen. In de finale wisten de Ermeloërs de koploper I.S.V. Hengelo te verslaan met 40-36.