Afdrukken

Loop Coördinatie voor de jeugd

ERMELO - Op woensdagavond 27 september wordt er op het sportpark van DVS’33 Ermelo een demonstratietraining gegeven over Loop Coördinatie. Dit onderdeel van de voetbaltraining heeft al vele jaren een plek in de trainingsmethodiek van DVS’33 Ermelo.

De demonstratie wordt gegeven door Tim Arends, Loop coördinatie trainer bij Vitesse. De selectie JO13-1/ JO13-2 van DVS zal fungeren als trainingsgroep. Loop coördinatietraining is zoals gezegd ,een belangrijk onderdeel geworden binnen de trainingen van DVS. Vaak beperkt zzich dat tot oefeningen met loopladders etc. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden met en zonder materiaal om de jeugd momenten van goede loop coördinatietraining te geven. Vandaar dat er contact is gezocht met convenantclub Vitesse om het kader van DVS hierover te informeren en ideeën aan te reiken. Ook kunnen er vaak voetbalvormen worden ingebouwd in deze oefeningen , hetgeen natuurlijk past bij een voetbalclub als DVS’33 Ermelo. Het gaat deze avond om oefeningen voor alle leeftijden , van JO8 tot en met JO19.

Het programma begint om 19.15 uur met een kopje koffie / thee in het clubhuis en uitleg door Tim Arends. Daarna is er van 19.45 – 20.30 uur Demo met JO13-1 en JO13-2 op veld 1. Op deze manier en met dit soort praktijkavonden wil DVS’33 Ermelo al haar trainers ondersteunen.