Afdrukken

Vroomshoop niet opgewassen tegen blauwwitters

ERMELO - In de race om het kampioenschap deden de blauwwitters zaterdag goede zaken door afgetekend te winnen van TOP uit Vroomshoop.

Lindsey Verheul zorgde na 10 seconden al voor een voorsprong die Dindoa de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven. De ploeg uit Ermelo speelde een gedegen partij korfbal tegen de gasten uit Vroomshoop. Op alle punten was de ploeg van Evert Houtriet de bovenliggende partij. Sterker in de rebound, in de afvallende ballen, in de passing en in het scoren. Sam van der Beek speelde zijn beste partij van dit seizoen, geholpen door de goede rebound van zijn vakgenoot Kasper Velgersdijk. Ook de dames van Dindoa lieten zich niet onbetuigd.

Verdedigingsfouten

In de miezerige regen hielden de Ermelose dames met gemak het hoofd koel, scoorden ze zelf zeven keer en brachten vaak de heren in stelling. Dindoa speelde zoals het wilde spelen, overheersend en spelbepalend. Wat de Ermeloƫrs zichzelf wel konden verwijten, was dat de eigen score niet hoger was dan de 24 doelpunten die er gemaakt werden en dat men in de tweede helft teveel verdedigingsfouten maakte.