Afdrukken

Topsporters nomineren voor hun prestaties

ERMELO – Op zaterdag 3 februari organiseert de gemeente Ermelo, samen met Ermelo van NU weer de Ermelose sportverkiezing. Vorig jaar werd deze verkiezing weer ‘van zolder’ gehaald en kreeg Ermelo weer sporters en sportverenigingen van het jaar. Een goede keuze want het leverde veel positieve reacties op.

Winnaars van de prestigieuze titels werden Ultimate Frisbeeër Maurice van der Reest (sportman van het jaar), Ashvini Ramasray (Sportvrouw van het jaar) en de rolstoelbasketballers van DeVeDo ( sportploeg van het jaar). Ook dit jaar gaat de Gemeente Ermelo, onder de noemer Heel Ermelo Beweegt, en samen met Ermelo van NU weer de verkiezing organiseren. Stagiaire Jarno Damming van de gemeente Ermelo gaat de voorbereiding voor de sportverkiezing opzetten. Hij is er al een tijdje mee bezig en ondertussen staat een en ander al in de steigers. Damming is student CALO Sportkunde aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. ,,Hier richt ik mij op Outdoorsporten en de organisatie van evenementen. In het verleden ben ik zelf actief geweest in Apeldoorn bij atletiek en tennis. Momenteel sport ik alleen nog maar recreatief en doe daarbij aan klimsport en mountainbiken.’’ Ook wethouder Laurens Klappe is blij dat de Sportverkiezing een vervolg krijgt. ,,Er worden in Ermelo prachtige sportprestaties geleverd. Het is leuk om deze mensen in het zonnetje te zetten." De wethouder vindt het belangrijk dat dit evenement gedragen wordt door de Ermelose verenigingen. ,,Je merkt dat het steeds meer gaat leven."

Sportprestatie

Van 18 november tot 18 december kan de favoriete sporter of sportploeg worden genomineerd via de button op deze site of op https://www.ermelo.nl/inwoners/sportverkiezing-2018_42332/  Iedereen kan een sportman, sportvrouw, sporttalent (17jaar en jonger), sporter met een beperking, sportvrijwilliger, sportploeg en sport&beweeginitiatief met maatschappelijke impact nomineren. De genomineerden moeten aan verschillende voorwaarden voldoen om voor de titel in aanmerking te komen. Ze moeten in ieder geval in Ermelo zijn geboren of er wonen. De beste sportman of sportvrouw is tenminste 18 jaar of ouder en heeft voor Ermelose begrippen een opmerkelijke sportprestatie geleverd. Na 18 december zal de jury, die bestaat uit onder andere (oud)-sporters en sportcommentatoren per categorie drie genomineerde kiezen. Daarna kan er door iedereen gestemd worden op de genomineerd via de button op Ermelo van NU. De precieze data voor de stemming op de genomineerde volgen in een volgend persbericht. Het sportgala zal weer op dezelfde manier verlopen als vorig jaar; wethouder Laurens Klappe en presentator Hans van Zetten maken zaterdag 3 februari in De Dialoog in het gemeentehuis bekend welke sportman/vrouw/ploeg in het afgelopen jaar de beste sportieve prestatie heeft geleverd. Ook wordt dan duidelijk wie zich een jaar lang sporttalent, sportvrijwilliger en de beste sporter met een beperking mag noemen. Naast deze zes categorieën zijn er ook speciale vermeldingen voor de beste Sport & Beweeginitiatieven met een maatschappelijke impact.