Afdrukken

Ook Dindoaspelers bij TalentenChallenge

ERMELO- Op dinsdag 19 december speelt de selectie van Dindoa een oefenwedstrijd tegen de internationals van China. De Aziatische korfballers doorlopen een oefenprogramma in Nederland ter voorbereiding op de Korfbal Challenge eind december in Rotterdam. De wedstrijd in de Dindoa-hal begint om 20.00 uur.

,,Ja, ze komen echt,’’ jubelt Marijke Jonker van Lenthe van Dindoa. ,,Ze spelen maandagavond een oefenwedstrijd in Apeldoorn en dinsdag bij ons.’’ Dindoa trainer Evert Houtriet ziet de oefenwedstrijd als een prachtige gelegenheid om de prestaties van zijn team te meten met de Chinese internationals. De verwachting is, dat de snelle en behendige Chinese korfballers voor een spannend spektakel kunnen zorgen. Het Chinese team staat op de ranking van de Internationale Korfbal Federatie als zesde genoteerd. Tijdens hun verblijf in Nederland wordt het Chinese team begeleid door oud-bondscoach Ben Crum.

Challenge

Op de Korfbal Challenge mag China zich de eerste avond al meten met Team NL (Oranje). Met een ijzersterk deelnemersveld wordt in Rotterdam van 27 t/m 30 december top entertainment verwacht met deelnemers als Top/SolarCompleet, Tsjechië, Portugal en Chinees Taipei. Een leuke bijkomstigheid voor Dindoa is, dat op de slotdag van de Korfbal Challenge ook spelers van Dindoa in actie komen. Daan Bannink, Iris Osté en Sterre Foppen, spelers van Dindoa B1, zijn uitverkoren om mee te spelen in de Talenten Challenge.

Serieus

Sinds 2003 wordt er serieus gekorfbald in China. Het korfbal werd toen in Beijing China geïntroduceerd door een afvaardiging van de toenmalige Nederlandse selectie. Het Chinese ministerie van Sport herkende korfbal direct als een echte schoolsport. Op het WK van 2015 in België werd het Chinese team zevende en bij de World games in 2017 in Polen eindigden ze als vijfde. In China wordt korfbal voornamelijk gespeeld op de universiteiten. Helaas is door de enorme reisafstanden een competitie niet mogelijk. Wel is er jaarlijks een groot toernooi. Het is voor de Chinezen van groot belang om af en toe naar Nederland te komen om goed te kunnen oefenen. Voor de Korfbal Challenge komen spelers van de Zhengzhou universiteit naar Nederland. Voor Dindoa is het een grote eer om de Chinezen te mogen ontvangen.